Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Maelephant #49761 üzenetére

    Ott van pl. a CrystalDiskMark program, ahol ha ilyen vagy ehhez hasonló értékek jönnek ki a szintetikus tesztnél, akkor egyértelmű, hogy USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) módban működik a külső SSD, hiába ír mást az USBTreeView program.
    Ha a forrásmeghajtó csak 6 Gb/s SATA SSD, akkor pedig értelemszerűen az limitálja max. az arra az értékre az olvasási sebességet a fájlmásolásnál, hiába tud maga a külső SSD 10 Gb/s értéket, pont ezért kell az utóbbi adatátviteli sebességének meghatározásához eleve az utóbbi eszközt tesztelni a már említett CrystalDiskMark / ATTO / WinSAT vagy egyéb hasonló programmal

    "vettem külön kábelt, amely megintcsak 10 Gbps-es"

    Biztos? Mert ha csak Gen 1-es (5 Gb/s) a kábel, akkor az limitálja arra a szintre az adatátviteli sebességet, meg ugye USB-C kábel lehet 2.0 / 3.2 Gen 1 (3.0) / 3.2 Gen 2 / 3.2 Gen 2x2, stb. alapon is.

    "Még meg kell próbálnom a T7-hez adott "saját" kábelekkel is a csatlakoztatást"

    Alapesetben eleve az eszközhöz gyárilag mellékelt kábelt kellene használni, de ha a másik kábel is megfelelő (10 Gb/s), akkor elvileg azzal is annak megfelelő adatátviteli sebességet kell tudnia, meg ha a PC-n lévő port is olyan (10 Gb/s).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák