Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz King Unique #51293 üzenetére

    De van ilyen! Benne van a Linux kernel forráskódban a blacklist! (Megnéztem, mikor váratlanul ért a DMESG lapozgatásakor, hogy miért tiltja le az UAS-t.) Ezért működik a ház Linux-al (ahol használom), és fagy ki Windows-on (ami nem használ blacklist-et).

    Miért ne ellensúlyozná teljesen? Csak az vele a gáz, hogy ilyenkor pörög a SMART adatok közt az elnaplózott írt mennyiség, ami esetleg oda vezethet, hogy letilt az SSD vezérlő, és read-only módba megy, de ahogy nézem, ez nem is naplózza a host írást, szóval ez nem fenyeget. Na meg az, hogy nem automata és neked kell kitalálni, hogy milyen sűrűn csináld (ha egyáltalán). De még automatizálható is, ha akarom (pl. heti cronjob, vagy akár az, hogy minden egyes backup frissítés végén megcsinálja ezt is).
    Akkor lenne ez probléma, ha folyamatosan használva lenne, mert akkor sűrűn kéne csinálni, és maga a nullázó művelet is lassítaná a normál működést.

    Igen, már írtam, hogy bevált a nullázás, csak a vártnál sokkal tovább tartott, mire látszódott a hatása. Elhamarkodtam, hogy írtam róla. :U

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák