Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Fr@nkieWilde #51549 üzenetére

    Normál esetben nyilván semmit nem kell az újonnan vásárolt SSD-nél beállítani, nem kell particionálni és formázni a telepítés előtt ahhoz, hogy Windowst lehessen rá telepíteni. Ha meg csak adattár meghajtóként lesz használva, akkor kell a lemezkezelőben inicializálni + particionálni és formázni, mást nem kell csinálni.
    Ha az adott boltban a kedves eladó / ügyintéző szerint nem így van, akkor mondja el vagy mutassa meg, hogy pontosan mire céloz és indokolja az állítását. Bár az ilyenektől általában nem feltétlen kell sokat várni, meg jellemzően úgyis csak arra megy ki a játék, hogy próbálják valamilyen mondvacsinált indokkal a vásárlóra hárítani a hibát és ezáltal megúszni a garanciális cserét...
    Ha előzőleg másik Windowson feleslegesen tárolóhelyként lett beállítva az SSD és nem lett a telepítés előtt eltávolítva onnan, amiatt lehet probléma a telepítésnél (példa), de akkor ugye telepíteni sem lehetne rá mint a linkelt példa szemlélteti. + Ennek az SSD tönkremeneteléhez kb. semmi köze nincsen.
    A másik válaszban említett töredezettségmentesítés meg eleve nem játszik, mert azt már a Windows 7 sem futtatta SSD-ken, a modernebb Windows 8/8.1, 10, 11 rendszereknél pedig a meghajtóoptimalizálás SATA SSD-knél = TRIM futtatása. De még ha esetleg töredezettségmentesítve lenne is, normál esetben akkor sem menne csak úgy tönkre attól.
    Ha maga az SSD eleve rossz sorozat és adott esetben gyárilag hibás, akkor azon nagyon nincs mit ragozni és nyilván nem az előbbiek függvénye, meg ilyenkor eleve adja magát a garanciális csere, + belföldi online rendelésnél 14 napig az elállás joga.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák