Új hozzászólás Aktív témák

  • tpotyka

    junior tag

    válasz King Unique #51781 üzenetére

    Köszönöm szépen az infókat.

    Azt néztem én is, hogy a 2 TB-ból eleve 1863 GB-ot vall be, azaz hagy szabadon. De arányában ez nem olyan nagy veszteség (mint az általad linkelt példánál, ha pl. vki 500 GB-ból veszít kapásból 100 GB-ot), illetve valójában egyik SSD használatánál sincs kiélezve, hogy 2 TB pont rá is férjen. Elég az 1863 GB is.

    A file méret és a kevesebb írás akkor tényleg nem kardinális tényező. Összefoglalva – a helyfoglalást nem firtatva - az exFAT esetében az áramszünetek jelenthetnek nagyobb kellemetlenséget. De laptop esetében egyáltalán lehet probléma ez? Azaz kb. 0 a valószínűsége, hogy egy hosszas áramszünet beáll + a brutál akksis laptop is lemerül, miközben én csakazértis épp ekkor akarnék 2 TB-ot kiírni. :N Holott a teljes 2 TB írása is lefutna 30 perc alatt (bizakodjunk). Tehát csak időben kell elkezdeni. :)

    Arra a döntésre hajlok, hogy a kettő közül az egyiket, a magamnak biztonsági másolat szerepű archív SSD-t formázni NTFS-re. Annál inkább behatárolhatom, hogy ne is akarjon mackompatibilis lenni, és lehet szempont később a kimaxolt helyhasználat.

    Szerk.: illetve ha vészforgatókönyvet néznénk, időben kérdezem: Mi van akkor, ha fél óra helyett sok óráig tartana az írás, s közben áramszünet és laptop lemerülés történik? Sőt, menjünk tovább: ráadásul terepen vagyok, s muszáj legalább lecsukni gépet, s elindulnom. Hovatovább, ha már benzin se lenne, tehát már gyalogolnom is kell esetleg. Mit lehet ilyenkor tenni? Leválasztható az SSD, vagy nem? :D Komolyan érdekel, jobb felkészülni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák