Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz havenday #52617 üzenetére

    Ilyenkor nem ártana leírni, hogy pontosan milyen operációs rendszerrel lenne használva a külső SSD, mert eleve attól is függő, hogy milyen titkosítási mód jöhet szóba. Na meg azt sem árt, hogy pontosan milyen külső SSD-ről van szó, már megvan, vagy csak tervben van valamilyen vásárlása, stb.

    Ha Windows 7/8/8.1/10/11-gyel, akkor ott Pro kiadástól eleve adott a beépített BitLocker illetve Bitlocker To Go szoftveres meghajtótitkosítás használatának lehetősége, Linuxoknál a LUKS, macOS rendszereknél pedig a FileVault, stb. Ha multiplatformos megoldás kell ami mindegyik előbb említett rendszernél használható, akkor meg ott van a VeraCrypt.
    Másik lehetőség olyan külső SSD-t vásárolni, amelynél beépített hardveres titkosítás van, ilyenek pl. a Samsung T7 / T7 Touch / T7 Shield és T9 sorozatok modelljei. Viszont ezeknél a jelszavas meghajtózár menedzsment szoftvere csak Windows és macOS, valamint Android operációs rendszerekkel használható, vagyis pl. az asztali Linuxok alapból kiesnek itt a támogatásból, ahogyan a Samsung egyes egyéb szoftvereinél (pl. Magician) is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák