Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz dannie_Hun #53903 üzenetére

    A 4K UHD filmek lejátszásához nem kell nagy adatátviteli sebesség (pl. max. 80-140 Mb/s bitráta esetén is csak 8-17,5 MB/s), meg pláne ha csak USB 2.0 portok - ahol még annak max. 30-4x MB/s értéke is bőven elég lehet ehhez - vannak a tévén, ilyen célra gyakorlatilag akármelyik külső SSD megteszi és még az is overkill. Itt max. a filmek másolásánál lehetne a külső SSD nagy adatátviteli sebességéből profitálni, meg ha van legalább 5 Gb/s USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), vagy inkább Gen 2 (10 Gb/s) port a PC-n.
    Az "az ésszerű árú pendriveok mérete ekkora fájlokhoz már kicsi lenne és ssd 1tb mérettel már kedvezőbb jóval" sem feltétlen helytálló, mivel amennyibe az említett 1 TB-os Kingston XS1000 külső SSD kerül, annyiért már lehet venni pl. ilyen és ilyen ugyancsak 1 TB-os és USB 3.2 Gen 2 (10 Gb/s) interfészes extra gyors pendrive-okat is. Vagy egy 250 / 500 GB-os ugye még olcsóbb lenne, mert ha egyszerre csak 50-60 GB-nyi film lenne másolva és tárolva a külső meghajtón, akkor nyilván nem feltétlen kell okvetlenül 1 TB-os tárolókapacitás. :))
    Ha nincsen a tévén "HDD 5V 1A" jelölésű vagy egyéb hasonló megnövelt áramerősségű USB-port, akkor célszerűbb lehet külső SSD-t vagy pendrive-ot használni, mivel egy nagyobb energiaigényű 2,5" külső HDD stabil tápellátásához nem biztos hogy elegendő lesz egy 0,5 A-es USB 2.0 port, bár ha van egymás mellett 2 db, akkor Y-kábellel már igen.
    Ha mindenképpen külső SSD kell és gyárilag készre szerelt kivitelben, akkor a célra az említett Kingston XS1000 is megfelelhet, vagy pl. a Samsung T7, stb. Egyébként egy rakás ilyen külső SSD van már manapság, elég csak megnézni a fórum cikkeit ebben a témában.
    Másik lehetőség külön megvásárolni egy ajánlott belső SSD-t és ahhoz egy USB-s külső házat, ha kiemelten fontos a szétszerelhetőség, a külső házba kerülő belső SSD pontos típusának kiválasztási lehetősége, bizonyos esetekben (nem mindig) a valamivel kedvezőbb ár, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák