Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz student #8059 üzenetére

    "Előfordult már olyan is, hogy a nyomtatóba egy olyan chipet ültettek be, amely egy bizonyos oldalszám kiprintelése után egy hibaüzenetet küld. Ilyenkor általában az első utunk a szervizbe vezet, ahol aztán közlik: berendezésünk elromlott, nincs tovább, újat kell venni."

    Ez netto baromsag es uldozesi mania. Nem ultettek be es plane nem hoztak letre kulon egy chipet erre a celra. A tintasugaras nyomtato fejerol gumilapok rendszeres jelleggel letorlik a rajta maradt tintat (aka: fejtisztitas), az igy lesoport tenta egy Waste Ink Tank nevezetu tartalyban gyulik, majdpedig a nyomtato x ezer oldal kinyomtatasa utan azt mondja, hogy ezt a tartaly megtelt, tessek kiuriteni (tehat nyomtato szervizbe el, szetszed, kialakitott tartaly kimos, esetlegesen a benne elhelyezett szivacs kicserel, kerdes persze, hogy egy tiz-huszezer forintos nyomtato eseten mennyire veszi ezt joneven a juzer, hogy mondjuk 5 ropiert ezt elvegzi neki valaki, meg mondjuk arra is ra lehetne fekudni, hogy ez a tartaly miert nem eppen ketszer, haromszor, negyszer, tizszer nagyobb, mint amekkora, aki mar latott szetszedett nyomtatot, azert van ott hely szabadon). Az egyszeri juzer meg aztan addig turta a netet, amig megtalalta a service manualbol szermazo infot, hogy ezen hasznalttinta-tartaly kiuritese utan milyen gombkombinacioval kell lenullazni a nyomtatoban ezt a szamlalot, lenullazta, a nyomtato meg nyomtatott tovabb, ebbol pedig levonta azt a -teves- kovetkeztetest, hogy a kocsog gyarto direkte beleprogramozta a nyomtatoba, hogy az alljon meg, nem atallott egy kulon chipet is emiatt kifejleszteni es beepiteni. Kozben csak az volt a tapasztalat, hogy atlagosan x ezer oldal nyomtatas utan megtelik ez a tartaly es ki kell uriteni. Ennyi erovel az autobol is ki lehetne utni otthon a huszezrenkent felvillano villaskulcsot, minek azt az olajcseret elvegezni, nem?

    simán el tudnám képzelni azt hogy vezérlőbe bevan programozva hogy gari idő lejárta után random 50-500 nap között halj meg

    Igen, van benne egy aramforras nelkul mukodo ora, vagy pedig a SATA porton lekerdezi minden indulasnal a geptol a pontos idot :W Ugy ezt megis hogy gondoltad? ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák