Új hozzászólás Aktív témák

  • #58660352

    törölt tag

    M-AUDIO IE-20 XB tapasztalatok:

    Nem átlagos fülhallgatóról van szó, hanem egy két utas hibridről. A hagyományos dinamikus membrán mellett egy armatúra típusú magas hangsugárzó is van benne.

    A dinamikus membrán nagy méretének (13mm) és a ház végén található basszreflex nyílásoknak köszönhetően kiemelkedően jó mélyhangátvitelt produkál.

    Ezek a telt, dinamikus mély hangok egyesülnek az armatúra típusú magas hangsugárzó gyönyörű csillogó magas hangjaival:

    Egy hangképet nehéz szavakkal leírni, hiszen a zenét hallani kell. Mivel ritka darabról van szó, megpróbálom más, ismertebb fülhallgatók hangképével összehasonlítani:

    Sennheizer IE8:

    az M-AUDIO IE-20 XB annyi mély hangot produkál amennyit az IE8 szolgáltat a +2 fokozatában, ugyanakkor több magas hang van jelen, és ezek a magas hangok ezüstösebben, csillogóbban szólnak de kevesebb a középhang.

    Sony MDR-XB700:

    az M-AUDIO IE-20 XB hangképe nagyon hasonló ehhez a méretes mélyhang orientált fejhallgatóhoz, a különbség a magas hangok tónusában jelentkezik, az M-AUDIO IE-20 XB jellegzetes armatúrás magas hangokat produkál.

    Természetesen az M-AUDIO IE-20 XB sem hiba nélkül való...

    Az én fülemhez a gyárilag hozzáadott 4 pár gumiharang egyikével sem illeszkedett megfelelően, hosszas keresgélés után végül a képen látható maxell duplaszárnyas gumi jött be, ez viszont tökéletesen:

    A fülhallgatóhoz adott cserélhető kábel csapnivalóan gyenge minőségű, nálam mindössze 6 hónapot bírt ki. Ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy az elromlott kábelből kibányásztam az érintkezőket, és a képen látható módon új kábelt konstruáltam:

    A bal és jobb oldalt különböző színű zsugorcsövekkel jelöltem meg, így már nem kell az amúgy kismérető "L" "R" feliratokat keresgélni:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák