Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz schawo #69514 üzenetére

    Amint már sokszor "megvitattatott", készüléknek is jelzője, "nyelvhelyesen". A nyelv egyébként nem helyesség kérdése, hanem megértés kérdése.
    Bír közismert és közhasznált jelentéstartalmakkal az audiofil karakterű (jellegű, felfogású...) készülék, azaz röviden audiofil készülék. Használjuk, értjük, tehát valós és "nyelvhelyes". A kifejezés eredete is legalábbis kölcsönös a tervezők és felhasználók viszonyában, ugyanúgy, mint például a high-end eredete. Persze másképp néz ki, ha a hifista mondja, és másképp, ha a marketinges.

    (#69513) Jimanszky: Leegyszerűsítve mondom:
    Attól "audiophile" egy füles (és bármely hifi készülék), hogy árban-minőségben középkategóriás, egyúttal van valamiféle sajátos, az ismert nevű és tervezési filozófiájú tervezője filozófiájára szándékoltan jellemző hangkarakterbeli felfogása, törekvése annak érdekében, hogy a belépő hifi kategóriához közeli áron kínáljon valamit a kirívóan drága high-end készülékek képességeiből, zenei művészetéből.
    De abból, hogy a gyártó és/vagy a kereskedő (marketingese) odaírja a készülékhez, hogy audiofil, természetesen nem következik, hogy valóban olyan jellegű. Lehet, hogy csak marketing.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák