Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz laleeee #88557 üzenetére

    Sokkal kevésbé szív alakú, ez pl elsőre, hallgatás nélkül is feltűnő :DDD

    Szintén hallgatás nélkül nagyon fontos tény, hogy a GK10 3.7g (egy darab), a Mele 6.22g.

    Ha a hangja is érdekes, akkor a GK10 erős V, emelt magassal, és visszafogott középtartománnyal. Inkább ázsiai ízlésvilág, nem rajongok érte. A Mele ezzel szemben egy meleg, kiegyensúlyozott füles, erős, kellemesen átható, de nem dübörgő basszussal. Egyetlen egyszerű hangszerrel könnyen szemléltethető, ha jártál már zeneiskolába, klasszikus koncertre, vagy legalább hallottál élőben. Bach, cselló. A GK10-el a hangszernek van dübörgése, van magasa, de testetlen a hang, teljesen életszerűtlen. Sokkal inkább a FiiO FH3-al érdemes a Mele-t hasonlítani, elég közel áll a kettő. Az FH3 a 2 Knowles armatúrával részletesebb, jobban elkülönítve kihozza a zenész légzését, ruhájának a súrlódását, a vonó hangját, míg a Mele-nél az FH3-hoz képest egy kicsit háttérbe szorulnak ezek. Nem vesznek el teljesen, viszont mellettük maga cselló hangja testesebb, kellemesebb, talán az összhang reálisabb.

    Térben is a Mele mélyebb (3 nap járatás után már fokozatosabb), a GK10 széthúzottan széles lapos.

    Szóval személyes preferenciák szerint a GK10-et sokkal többet járattam asztalon, mint fülben, és a kis mérete/alacsony tömege miatt a feleségem fogja futáshoz használni egy BT konverterrel, a Mele-t meg mióta megjött, minden nap használom, és simán all music/random sorrendben kellemesen játszik mindent a DAP-ról. Punktól a komolyzenén át a a pszichedelikus goáig mindenevő. Polkát nem próbáltam :)

    Aztán ha megjött, és úgy ítéled meg, hogy túl hangsúlyos neked a közepe, netán a teltebb sub basszus helyett kicsit mid-bass hangsúlyosabbra tennéd a mélyét, de hasonló erősséggel, és több, szellősebb, jobban pozícionált teret szeretnél, akkor neked kell egy Tanya. Annak a szellősségét találták el nagyon, a Mele közepe kellemesebb.

Új hozzászólás Aktív témák