Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Egy érdekes dolgot szeretnék megosztani Veletek!

    Behoztak egy 11 éves Acer TravelMate P653-as relikviát. Második generációs i5-el, 4GB memóriával és még "tányéros" adathordozóval, Win10-el: ezzel arra próbálok utalni, hogy ebben a gépben nem unatkoznak a perifériák; azaz biztos folyamatosan maxra van minden hajtva benne! Egy univerzális töltőt dugtak rá aminek e feje szétcsúszott és véletlenül fordítva illesztették össze: erre, hát nem elfüstölt a gép?! Volt is emberes amperszaga...
    A hiba nem volt kritikus újra kellett építeni a primer tápáramkört, a nyomtatott áromaköri lapot kijavítani és az univerzális töltőt fejét jó állásban (mert megfordíthatós) összeragasztani, hogy ez ne forduljön elő mégegyszer.

    DE! Ami feltűnt; én szedtem szét a gépet 11 éve először és volt is benne por, de a ventilátora szinte teljesen tiszta volt. Néztem is, hogy miért aztán megláttam az "okosságot":
    Ez a furcsa tölcsér arra szolgál, hogy a ventilátor forgásirányának a megváltoztatásával a szöszmöszöket ide gyűjtse össze, aztán amiket a gép gazdája ki tud piszkálni a notebook alján lévő lyukon keresztül ha az nem elég kicsi, hogy eleve kiessen onnét:
    Érdekes, hogy az ilyen (és eleve működő!!) innovációk miért "halnak ki"? Mondjuk nem érdeke a gyártónak, hogy a gépük 11 év után is működjön még... De akkoris!
    PJó példa erre , hogy pénteken volt nálam egy Legion7 (még a régi fajta VC hűtéssel) amire vigyáz a gazdája mint a szeme fényére (sehol egy karc, még rendelt hozzá puha tokot is) de belül csutkára el volt tömődve az összes radiátor és minden 100 fokos, pedig tavaly pasztáztam meg fémpasztával és akkor ki lett alaposan takarítva...

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák