Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz gyemipapa #23629 üzenetére

    Általában a játékok nem igazán jól használják ki a többszálas procikat és a nagyobb i7-esek eleve magasabb egyszálas vagy kétszálas órajelét kihajtják így a proci egy részét a maximumra hajtva, a másik fele meg héderel... Persze ez a tendencia javulóban van, de ott meg csicsásabb grafika miatt van az egész cpu jobban megkergetve. Pl. a WOT (úgy tudom az ebben elég jó) a 2.2 -3.0 GHz-es i5 egy szálát 3.0-án járatja ugyanez 2.7-3.4 GHz i7-es felállásban 3.4 GHz lesz. És akkor a turbó orajellel nem számoltunk, mert itt jön a kacifánt: ugyanis az úgy van méretezve, hogy kihasználja a teljes TDP-t ha a program nem dolgoztatja az összes szálát a cpu-nak. Ezért melegszik az i7 ugyanaz a feladat alatt jobban az i5-el szemben.

    214 fokon olvad meg a CPU forraszanyaga, tehát hamarabb kell aggódnod a büdössel kapcsolatban mint a "BGA leolvadással". Ami az Intelnél tud gondot okozni, a tartós meleg által az a degradáció, nem is annyira a kontakthiba azaz a "meg BGA-sodás" -ami inkább a GPU-kra jellemzőbb!

    A hőcső hőmérséklete azért nem egyforma mindenhol, mert nem szupravezető tehát van neki is fajlagos termikus ellenállása, ugyanúgy mint egy drótnak meg elektromos ellenállása. Meg persze a hőátadással is vannak ott gondok, amíg a gyári csirízzel kénytelen operálni a szegény géped :K

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák