Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz Hopkins95 #40562 üzenetére

    Dehogy! Ilyenkor jövök én és a kis kínzóeszközeim:

    Egyébként mindent "forrasztanak" tehát fenn áll a lehetőség egy MXM kártya esetén is a meghibásodásnak. És van az úgy, hogy hiába cserélhető a kártya, mire a gép kifut a 3 év garanciából, addigra lesz annyira korszerűtlen, hogy már ne locsoljon rá annyit a gazdája amivel megint talpra állíthatná komponens cserével.
    Az ötödik generációs Intel óta technikai okokból az Intel kivezette PGA foglalatokakat és azóta nincsen cserélhető mobil CPU. Akkor volt nagy zúgolódás, de annyira jól sikerült a Broadwell, hogy az Intel biztos lett a dolgában. Aztán jött a Sky- és a Kaby-lake és ott már nem volt visszaút. Egyébként a BGA-nak nagy előnye, hogy nagyon sok hőt tud a PCB felé eldisszipálni a CPU. Ha meg van oldva egy gépben a megfelelő levegő öblítés, akkor igazából terheletlen állapotban szinte passzívan el tudnak kocogni ezek a gépek.
    A nagy MSI-nél és a nagy ASUS-nál azért dünnyögtem a desktop CPU hiánya miatt, mert azoknak azért jobb a nagy TDP ellenére a melegedési eredményeik, mert sokkal nagyobb a DIE méret és több helyen tudja átadni a hőt a hűtésnek a chip.

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák