Új hozzászólás Aktív témák

  • hpsafl

    tag

    válasz Hurkafej #4268 üzenetére

    Bocsánat, ha félreérthető voltam, szóval a magyar mentalitást olyan szinten általánosítottam, hogy egyre többen kezdik ezt művelni.
    Te, sok más ember, és én sem tartozunk ide. Mi tudunk még sok ellenpéldát mondani, mert a környezetünkben a barátaink/ismerőseink nagy része sem tartozik bele, mert olyan emberekkel barátkozunk, akik hozzánk hasonlóak. De sajnos egyre többen kezdenek el másképp viselkedni. Elég ha megnézed a mai tizenéveseket, és látod hogy valami negatív változás indult el. Én sem vagyok még középkorú sem, de azért az értékrendem még másabb, mint a mai fiataloknak, és az interneten már ők is vásárolnak, így ez már őket is érinti. Csak hogy egy kokrét példát mondjak, hobbim a kerékpározás, és a használt alkatrészeket részesítem előnyben, mert sokszor olcsón lehet jó cuccokhoz hozzájutni az új áruk meg nem az én pénztárcámhoz valóak. Szóval úgy volt, hogy eltörtem a vázam, és kinézem egy másikat, de akkor még komplett bringaként árulta a tulaj. Felhívtam (telefonáltam, mert én ilyen régimódi vagyok ;) meg amúgy is sokkal közvetlenebb, mint az hogy ráírok, hogy mennyit engedsz a feléből :D ) lebeszéltük hogy mikorra megyek érte, és hogy addigra tisztán, és kiszerelve vár majd a váz. Erre mire odaértem nem hogy tiszta nem volt, de még szét se volt szedve :Y akkor kellett rohangálni, szétszedni, és persze megfelelő célszerszám az nem volt. Ja és a lényeg, hogy az illető 14 éves volt. De ugyanebből a hobbimból kifolyólag sok tizenévessel találkozom, és sajnos nagyon hasonló a mentalitás, vagy hogy még egyszerűbb dolgot mondjak: miért szemetelnek? nehéz elvinni azt a nejlonzacskót,PET palackot, vagy akármit a kukáig? Mert ha egy almacsutkát dob el az sem jó, de az legalább lebomlik. És a szemetelés sajnos nem csak a fiatalok körében "divat".

    Szóval a magyar mentalitás alatt nem azt értem, hogy mindenki ilyen, és tisztelet a kivételnek, de sajnos sokan másképp gondolkodnak mint mi, és ez országtól függetlenül mindenhol előfordul.

    Az időből most már nehéz kifutni, mert a PP 180 napig véd, az meg már bőven elég idő.

    Zárásként pedig annyit írnék, hogy nem az ellenséget látom mindenkiben, csak tegnap már úgy éreztem le kell írnom azt a pár hsz-t, ami régóta gyűlt már bennem.

    Ajövőben is ha bármi gond van engem keressetek privátban, valamint folytathatjuk ezt a beszélgetést is, de azt is privátban, hogy a fórumot ne offoljuk szét :N

    Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

Új hozzászólás Aktív témák