Új hozzászólás Aktív témák

  • brickm

    őstag

    válasz brickm #20972 üzenetére

    Amit kifelejtettem, kérdezted a soros effekt loopba kötött torzító pedálok létjogosultságát.
    Erősen függ az erősítődtől, annak jelszintjeitől meg érzékenységétől, meg a pedáltól.

    Ugyanis ha egy igen erős előfokozattal rendelkező cuccod van, a loopba kötött torzítód bemenete lesz túlvezérelve, (torzított jelet fog kiadni a buffer fokozata, aminek nem kellene) nem pedig ő fog torzítani a jelen. Ez egy csúnya kásás recsegős hangot fog adni, plusz melegedni fog a végfokod, ha meg nincs szerencséd és sokáig kínozod el is csattan a hőmegfutástól, vagy a hangszóró adja meg magát a sok négyszögjeltől.

    Soros loopba inkább időalapú effekteket kötünk, mivel az ő bemenetük úgy van kitalálva, hogy sokkal érzéketlenebb a peakekre. Ezáltal nem vezéreled túl a bufferét az előfokod kimenetével. De találkoztam olyan gyári előfokkal, ami annyira bika volt, hogy a loop elejét egy kompresszor limiterrel kellett kezdeni, hogy ne fektesse le a delayt. Ezeket az effekteket mindig OD után kösd. Tehát ha az erősítőd a return kör után csinálja a torzító effektedet, ami amugy ritka, de előfordul, akkor bizony megszívtad, vagy delayt, vagy belső torzítót használsz, együtt nemigen.

    Viszont line drivert tehetsz a soros loopba, nekem is van benne. MXR micro amp, szólókiemelőként funkcionál.

    Amugy minek akarsz EQ-t?
    Kb arra van a legkevésbé szükséged, hacsak nincsenek nyakatekert dolgok a számaidban, amikor gyorsan kell beavatkozni a jeltartományodba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák