Új hozzászólás Aktív témák

  • brickm

    őstag

    válasz Bakter9011 #21047 üzenetére

    Ahogy bigrob írta. A ragasztónak van egy olyan tulajdonsága, hogy nagyon rideg.
    Ugyan olyan effektus, mint a fény, amikor áthalad az üvegen. Megtöri az eredeti rezgéseket. Gyakorlatilag modulálod vele a hangot.

    Szivem szerint még a topot se ragasztanám fel a gitárra, inkább az egész testet egyfából csinálnám, csakhát ahhoz rengeteg sok fát be kell szerezni, hogy megtaláld azt a megfelelő vastagságú anyagot, amiből a kész test elkészülhet és nincs benne hiba.

    "mik a főbb szempontok gitárvásárlásnál?"
    Ez egy megfoghatatlan kérdés.
    Amit mindenképpen tarts szem előtt, ha mondjuk egy LesPaul típusú gitárt kínálnak 120-150ezerért ujonnan akkor borítékolhatod, hogy sz r.
    Ugyanis, ha megnézed az alkatrészek árát amik rákerülnek egy olyan LP-ra, ami JÓ, láthatod, hogy csak a hardverek meg az elektronika 100ezer felett van bőven. Konkrétan ezt számlával tudom neked bizonyítani, 4CTS poti, 1jack aljzat, 3 állású kapcsoló, hangolókulcs készlet és a híd 60ezer Ft-omba került 2-3hónappal ezelőtt.
    Ehhez tedd hozzá a hangszedőket, magát a faanyagot, a felületkezelést, a többi hardverelemet(bundok, potisapkák berakások, koptatók, stb) és láthatod, hogy máris 200-250ezer körüli összeget mutat a gitár. És ebben még nincs munkadíj, meg a boltok haszna, kitudja mekkora százalék, meg ÁFA....
    Ha ezt megdobod egy minőségi FR-al máris megdobhatod 60-80ezerrel ezt az árat.

    A faanyagról annyit, hogy magyarországon ha minőségi mahagónit akarsz a gitárodba,akkor kb 30-50ezer Ftárú anyagot kell venned, mire abból összeszelektálod a megfelelő testet. Mázli kell hozzá, hogy olcsóbban megúszd.
    A gyártónak annyi hendikepje van, hogy válogatnak előre, nagytételben, ami szarabb anyag azt eladják olcsóbb gyártónak, így nekik nem veszteségként jelenik meg.
    Plusz a rosszabb anyagot el tudja tenni a testben olyan helyre, ahol nem látod. Lásd Gibson gyárban a top alá mehet a görcs. Na a gretsch gitárban ilyen nincs, oda csak minőségi anyag kerülhet be. Plusz nem gép szárítja az anyagot, hanem természetes szárítási folyamatokon megy át. Ami rengeteg idő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák