Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz V.Stryker #26926 üzenetére

    A 2. linkhez:
    Először felülről a 3. húron lefogod a 2. érintőnél, pengetsz. Aztán lefogod (felülről) a 3. húron a 2. érintőnél és (felülről) a 2. húron a 2. érintőnél, most ezeket együtt pengeted. Az ujjaidat ez után otthagyod, "végighúzod" a pengetőt az összes húron felülről lefelé (persze minél gyorsabban, hogy lehetőleg együtt szólaljanak meg, ezért akkord), de ügyelni kell rá, hogy az ujjaiddal, kezeddel a többi húrt ne zavard a szabad rezgésben. Mikor akkordokat gyakorolsz, már lefogtad az adott akkordot, célszerű egyesével megpengetni a húrokat, hogy mindegyik tisztán szól-e, aminek kell, nincs-e tompítva.

    A tabulatúrában vízszintesen jobbra megy az idő. Tehát ha két betűt egy oszlopban látsz, azokat egyszerre kell megszólaltatni (akkord).

    1. linkhez: Ha föléviszed az egeret pl. az E fölé, mutatja, hogyan kell lefogni azt az akkordot. Azt úgy kell értelmezni, mintha a húrokkal párhuzamos irányban néznél a hangolókulcsok felé, tehát valahogy így.

    Mondjuk ha most tanulod ezt az egészet, semmiképp sem olyan dallal kezdeném, amiben van B-dúr, az a barréfogás miatt nem annyira könnyű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák