Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz Kobe #35398 üzenetére

    THR10 80 körül is beszerethető (Andertons), és a THR5 még olcsóbb :P

    Amúgy szerintem erősen egyéni preferencia kérdése. Én kipróbáltam mindent az elmúlt ~2 évben, kezdve az olcsó marshall mg15 kiskombótól, a sokszázezres multieffektig(Helix), miközben volt itt Vox Adio, Katana 50, EVH 5150 LBX, megvettem a Bias FX-et, volt több különböző multi fx, most van egy Blacktar HT-5210 meg pár effekt pedál.

    Saját vélemény: az EVH az amire a mai napig porcosodik, de a legminimálabb hangerő volt a talán elviselhető lakásban(mindezt 4W-ra leszabályozva), nagyjából ez volt az egyik ok, hogy elköltöztem a panelból, hogy újra lehessen :D (Aztán egyelőre nem lett, de az más kérdés).
    A másik legjobb hang a Helixből jött, aktív hangfallal(vagy fejhallgató) - igazából bele se tudok kötni, ha teljesebb gitáros lennék, el se adtam volna, de kicsit túl sok volt a lehetőség, és most 2 pedállal és egy erősítővel egyelőre jobban ki tudom élni magam,de később akár vissza térnék erre a vonalra.

    Egy időben próbálkoztam vst-vel, aktív hangfallal, de ha nem is éltem meg tudatosan akkora macerának mint itt sokszor be van állítva, az a helyzet, hogy sokszor nem gyakoroltam, mert igenis macerásabb mint lehuppanni az erősítő mellé és már nyomni is. De amúgy egy jó út annak akit ez tényleg nem zavar, vagy amúgy is csak fejhallgatón át tudna zenélni(mert akkor minek bármi más), esetleg budget gondok vannak, mert ennél olcsóbb és jobb nem lesz.

    A Katana, én fenntartom, hogy lakásban, panelban is abszolút vállalható, beépített effektek, egyáltalán nem rossz az, de ha nem viszem sehova egyszerűen különösebb értelmét se látnám, mert overkill. Ha haverokkal együtt akarsz zenélni, arra baromi jó tud lenni, mert otthon tudsz halkan gyakorolni, majd őszintén szólva szerintem még az 50W is elég lehet próbára dobos mellé, és árához képest teljesen korrektül szól, főleg ha ilyen all in one megoldás kell.

    Aztán ott volt a Vox Adio, ami amúgy nem szép, de legalább jó ronda, de annyira nem gáz élőben, azért elviselhető. A mobil appja szerintem sokkal gázabb, pixeles darabos szar, bár a célra megfelel. Azért adtam el, mert utána kellett az EVH :DDD De amúgy nem gond volt vele, bár fenntartom, hogy a Yamaha THR jobban szól - a Vox mondjuk hangosabb tud lenni, de túl sok értelmét nem látom ennek(max ha esetleg mint hordozható bluetooth hangfalnak akarod használni, arra is simán jó)

Új hozzászólás Aktív témák