Új hozzászólás Aktív témák

  • consono

    nagyúr

    válasz andor80 #44865 üzenetére

    Nem, nem a gitár forma, vagyis nem csak a gitár forma határozza meg a hangzást, főleg nem az elektromos gitárnál (akkusztikusnál sokkal jobban, ott komoly tudománya van még a rádiuszok méretének is). Inkább az van, hogy gyerek koromban a Gibson LP volt nekem Gary Moore meg Slash, ugyan úgy, ahogy Mark Knopfler, Gilmour meg Hendrix meg a Strató. A fejemben ezek összekapcsolódtak :)
    Nekem sem volt Gibsonom, gyanús, hogy már nem is lesz, én a Stratóban találtam meg azt a hangot meg feelinget, amit nem is tudtam, hogy keresek.
    Volt egy halom gitárom előtte, Jolana Irissel kezdtem az elektromos "pályafutásom", utána lettek mindenféle superstratok. Mikor elkezdtünk koncertezni évekig egy Hohner féle Gibson ES 335 klónon játszottam, de mikor vége lett ennek az időszaknak az is ment a háztól, mert nyilván egy új gitartól mindig jobb és jobb gitáros lettem :D Jött egymás után megint minden, Washbourn N2, mindenféle Tele (thinline, H-H), amikor kijött a Squier CV szériája enyém volt az egyik első példány itthon (ezt az egy gitárt bánom, hogy eladtam :(), stb. Aztán 6-7 éve elvittek előlem egy Gibson LP-t én meg logikusan vettem egy Fender 60s series Stratocaster-t (még mielőtt a Fenderek ára is elszállt). Azóta még egyszer sem éreztem igazán, hogy lecserélném ezt a gitárt... Pedig sosem gondoltam volna, hogy a single coil kell nekem, hisz azzal nem röfög úgy a rock, de hát én sem vagyok már 20 :)

    BTW, már mikor írtam Slash-t tudtam, hogy elő fog kerülni a Mockingbird :D

    "In God we trust. All others must bring data"

Új hozzászólás Aktív témák