Új hozzászólás Aktív témák

  • Goose-T

    veterán

    válasz WolfheartGR #45869 üzenetére

    Igazából mindig ciki volt, csak a '90-es években nem sokan ismerték azokat a zenéket, amiket lemásoltak (főleg Motörhead). Ezért nyilván sokaknak megtetszett, nekem is, szép emlékek fűződnek hozzá, nem tudok már azokra a számokra máshogy gondolni. Aztán amikorra már széles körben elérhetővé váltak a külföldi zenék, addigra valahogy a TCS is kifogyott az "inspirációból", és próbált saját kútfőből zenét írni, több-kevesebb sikerrel. Tökéletesen látható ez a törés az ezredforduló környékén.

    Ugyanazt a receptet vitték egyébként tovább a '90-es évek elején, mint a Pokolgép, Ossian és társai a '80-as években: külföldön népszerű, itthon a vasfüggöny miatt alig ismert metalzenekarok számait másolták le. Persze nem egy az egyben, az gáz lett volna, csak annyit változtattak rajta, hogy ne legyen plágium. Meg írtak hozzá magyar szöveget, vagyis lefordították az angolt, hogy "ihletet merítsenek" belőle, aztán azt is átírták kicsit. :DDD

    Persze így ment ez mindig itthon, Fenyő Mikiék pl. bevallottan amerika rock'n'roll számokat nyomtak magyar szöveggel a Hungáriával. Nincs új a nap alatt. Nyilván megvolt ez a jelenség a keleti blokk összes országában. Akinek volt olyan rokona, ismerőse, aki kijárhatott nyugatra, az hozzáfért a külföldi zenékhez, és ha meglátta a lehetőséget, rögtön elkezdte másolni.

    Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Új hozzászólás Aktív témák