Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Ctrl+Alt~Del #46635 üzenetére

    Csupa jó szándékkal mondom, hogy ezt felejtsd el. Minden időnek megvannak a fura öltözetei, a fura gondolkodásmódjai, a fura stílusai, bármiről is legyen szó, művészetről vagy közéletről.
    Nézd meg mennyire gagyi ez a csávó:

    Mi az a piros frakk, meg az a röhejes lelógó fityfasz a nyakában. Milyen buzi haja van a csákónak. Vicc az egész.
    Ennek ellenére, amit letett az asztalra a zenei életben, az megkerülhetetlen.
    Szóval ne ítélj külsőre, soha!

    re: Les Paul VS (super)strat
    A Les-eknek általában a nyakuk is vastagabb, vagyis kényelmetlenebben. De van olyan LP vagy LP formájú gitár aminek vékonyabb a nyaka.
    Az LP-nél a kivágás hiánya is kényelmetlenebbé teszi, főleg ha ülve játszol. De van kivágott változat.
    Az LP az ugye egy single cut gitár, ami annyit jelent, hogy csak a nyak alatt van kivágva a test, így a felső regiszterekben kényelmetlenebb lesz játszani rajta, magyarul nehezebb szólózni rajta.

    re: hangszedő
    Ez nem így működik. Mielőtt tovább gondolnád a világot ajánlom figyelmedbe ezt a wiki cikket. Olvasd el, majd rágódj el rajta. Aztán keress youtube-on rá arra, hogy gitár hangszedő és keress anyagokat, ahol összehasonlítják és elmagyarázzák a különböző variánsokat.
    Ez nem olyan, hogy ez szar az meg a jó és akkor miért nem használnak csak jót a zenészek. Ráadásul nem csak kettő fajta van, de sokkal többféle eljárást kitaláltak már. Pl ott a P90 ami egy olcsósított single coil.
    Van akinek ez tetszik jobban van akinek az. Mindnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Pl ha nekem választanom kellene, hogy 1 ultimate guitar, akkor biztosan egy Single Coil-os lenne. De biztos vagyok benne, hogy arnyekxx pl a humbira szavazna, mert ő más hangzásba szeretett bele mint én.
    Amúgy van olyan kapcsolás, hogy a két single coil-ból kvázi egy humbuckert kapcsolsz. Vagy a humbukereket is lehet kvázi cingle coilosítani. De van single coilból hum cancelling változat ami megszünteti a hum ciklus zaját.
    Az adaptered meg nem feltétlenül a hangszedőt zavarta be hanem az egész hübelebancot, az egész kört és rohadtul valószínű, hogy másfajta hangszedővel is zajongott volna. Ez egy ilyen buli.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák