Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    Sziasztok, kellene egy kis segítség. Röviden: eddigi próbálkozásaim, hogy basszus szólamokat rögzítsek basszusgitár nélkül (hogy máshogy, ugye ;)) elég kudarcosak lettek.
    Két út van előttem: octave pedál vagy egy basszgitár. Nyilván a hangszer lenne az igazi, de elsősorban helyhiány, másodsorban lényeges plusz költség miatt erre hajlok kevésbé. Nem is akarok nagyon játszani rajta amúgy.
    Első kérdés: jól gondolom, hogy kb. 100k környékén kapnék már értelmezhető 4 húros (passzív pickupos) használt hangszert?
    Az octaver mellett szól, hogy könnyebben kiadok 20-30k-t egy használt pedálra, ha nem jön be, gondolom, kisebb bukóval / könnyebben megválok tőle. Ráadásként a családnak sem kell bemutatnom egy újabb lakótársat ;)
    Második kérdés: mennyire lehet normális basszust szimulálni ilyen módon?
    Lényeges, hogy hangszer esetén sem vennék erősítőt, mivel a modellező multiban Bass amp + cab is van, a pedált is azzal tervezem használni. Jó kompresszorom is van. Ilyen szempontból az octaver "hangja" sem olyan izgalmas, a multiban van módom alakítani a hangzást. A pedál esetén a tracking pontossága + a késleltetés a fő tényező. Egyszerűbb, egyszólamú dolgokra kell, nincs szükség polifóniára.
    Harmadik kérdés: aki már próbálkozott ilyesmivel - mik a tapasztalatok? Van javasolt vagy épp ellenjavallt octave pedál? Én eddigi netes olvasgatás alapján ezt néztem meg ki: Joyo R13 XVI
    Köszönöm a segítséget...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák