Új hozzászólás Aktív témák

  • TillaT

    junior tag

    Szép napot ma is Mindenkinek!
    Inkább optikai a kérdésem, de biztosan tudtok segíteni. :)

    Ha ugyanabból a felszerelési pontból készítünk felvételt két, minden paraméterében azonos, de eltérő fókusztávolságú (2,8mm és 6mm) lencsékkel szerelt kamerákkal, akkor a térben ugyanott lévő tárgy a nagyobb (6mm) fókuszú kamerával készített felvételen nagyobbnak fog látszani. Úgymond a nagyobb fókuszú kamera közelebb hozza a tárgyat a felvételen.
    - Ebből adódóan a tárgy képe élesebb és pontosabb is a nagyobb fókuszú lencsével készült felvételen? (Internetes videókat nézve nekem ez a benyomásom.)
    - Utólagosan jobban bele lehet nagyítani egy 6mm-es fókuszú lencsével készített 5MP-s képbe, mint egy 2,8mm-es lencsével készített 5MP-s képbe? ("Igen" választ feltételezek.)

    A kérdéseim hátterében az a főkérdés áll, hogy:
    - Ha egy helyre megfelelő egy szűkebb látószögű (pl. 6mm) kamera, akkor oda érdemesebb eleve ezt tenni, mint egy nagyobb teret megfigyelni képes 2,8 mm-es lencséjű kamerát, mert az utólagos kiértékelés szempontjából is részletgazdagabb képet biztosít? (Itt is "igen" választ feltételezek, de érdekelne a véleményetek, tapasztalataitok.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák