Új hozzászólás Aktív témák

  • kunberci

    aktív tag

    válasz WiZARD #22362 üzenetére

    Egy pár kérdés azért mindenképp felmerül.
    1. Hol lenne kivezetve a dobozból az UTP kábel, a doboz alján, vagy a hátulján?
    2. Viszonylag védett helyen lenne e a kamera a kültéri dobozzal egyetemben? (Pl. ragalja). Mennyire érné az eső a dobozt illetve a kamerát.
    3. Mire fogatnád fel a dobozt? Falra (esetleg amin szigetelés van, vagy fára, vízszintes avagy függőleges felületre?
    Én a dobozban is feltétlenül vízmentesre csinálnám az UTP csatlakozást, ha nem akarod nagyon megtörni a kábelt, akkor szerintem célszerű a nagyobb dobozok felé venné az irányt. Nekem a 100x100-as dobozban azért átlóban elfért a vízmentes csatlakozás.
    Azért az RLC-811A dupla olyan nehéz, mint pl: az RLC- 510A, ezt is figyelembe kell venni.
    Nehogy úgy járjál, mint itt a fórumtárs: egy szép beázás.
    Arra is figyelni kell, hogy a kamera talpját soha nem tudod teljesen vízmentesre megoldani, akár a csavaroknál, vagy a szélén befolyhat a víz, aminek valahol ki is kell folynia. Nekem inkább az volt a szempont, hogy jó masszív legyen a doboz, és az első komolyabb szélben ne költözzön le a kamera a helyéről.
    Én ráadásul a tömszelence mellé direkt fúrtam két lyukat, hogy az esetleges víz ki tudjon folyni. Illetve a doboz tetejét is megerősített felfogatással oldottam meg, nem a gyárival, így a legnagyobb szélben is stabilan fog állni.
    Mindenkinek más doboz tetszik, ez ügyben Neked kell döntened, de azt is nézd, hogy az RLC-811A súlya majdnem eléri az 1 kg-ot. Illetve én akármilyen IP minősítés ellenére a doboz aljára fúrnék egy vagy két lyukat.
    Még az oszlopokon is előfordult a nagyfrekis leágazóknál beázás, ott is pl. ki lett csavarva a leágazó akár mind a két alsó csavarja. Pedig ezeket a leágazókat direkt hosszú évekre, és kültéri használatra tervezték, gyártották.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák