Új hozzászólás Aktív témák

  • Digger

    senior tag

    Amikor beüzemeltem az Annke NVR-t, jobb híján egy évek óta álló D-Link NAS-ból kitermelt 1T diszket tettem bele. Maga a HDD Seagate tipusú volt és a NAS-ban előtte körülbelül 5 évet pörgött már, hiba nélkül.
    Néhány hét után beadta a kulcsot. Tudom, hogy vennem kell egy normális HDD-t, de addig is beletettem az említett HDD párját. Nos, a formázás után megnéztem az állapotát és persze tele van r/w és egyéb hibákkal. A hibásszektor vizsgálat érdekes módon még nem jelez rossz szektort, bár csak a feléig engedtem lefutni.

    Szóval kérnék szépen tippet egy nem túl drága, NVR-be passzoló diszkre.
    A rendszer egy üresen álló házat figyel, négy kamerával.

    Másik téma.
    Van egy irodában egy Synology NAS szerver, amit sűrűn kell kívülről VPN-en keresztül elérni, ezért üzleti díjcsomag van, amihez fix IP cím is járt. Nem akartam a szolgáltatóval a NAT-olás miatt küzdeni, ezért beszéltem rá a főnököt erre a megoldásra, aki történetesen a nejem. :Y
    Azon gondolkodom, hogy mennyire romlik a NAS biztonsága, ha az NVR a NAS-ra ftpzne, oda küldené a logokat, ilyesmit, esetleg biztonsági mentést oda küldene.
    A megfigyelt ingatlannál Vodafon előfizetés van, csak az ő általuk adott modem/router van az NVR mellett. A routerbe be tudok lépni, a kérdés az, hogy csak azt használva tudnék-e egy VPN kapcsolatot létrehozni az irodai hálózattal.
    Csinált valaki már ilyen megoldást?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák