Új hozzászólás Aktív témák

  • Chappy

    tag

    Heló!

    Visszanéztem a fórumot, elég megosztottak a vélemények az Arcticcal kapcsolatban. Nekem egy 8 és egy 9 cm-es van/volt a régi házamban, a 8cm-es másfél éves, és még nincs baja (a másik pedig még csak fél éves). Most új házba 12-14 cm-es ventik dukálnak. Ahogy néztem edigitalon, kb az arcticnak a legjobb a hőszállítása (74 CFM), valamint nem is hangosak. Mivel sok forrás azt írja, hogy kb mindegy hogy 12 vagy 14, inkább 12 felé hajlok..

    Viszont az 1-2 év azért eléggé nem jó. Főleg, hogy egy darab CO hűtőjük van, ami ráadásul PWM-es (nekem mondjuk ez a feature nem kell, így jobb lenne CO PWM nélkül). Az ilyen hiperfaszának beállíított japán duplacsapágyas kb mennyi ideig bírja? Vagy annyira új hogy erről még nincs tapasztalat?

    Egyébként van olyan elérhető árú venti, ami egyértelműen jobb ezeknél az arcticoknál? legalább 65 CFM-hez ragaszkodok.Viszont ilyen világítás stb nem kell, pwm se fontos.

    Most zalman z9 házam van, 4 ventit adtak hozzá (ebből 3 világítós, egy meg nem). Ezeknek kb mekkora CFM-je lehet? Sajnos fogalmam sincs hogy kell mérni, szerintem nem is tudnám megcsinálni, az adatot meg nem közölték sehol. Megéri ezeket lecserélni?

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák