Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz MasterHUn #38477 üzenetére

    Én nedves ruhával le tudtam óvatosan dörzsölni a papírdarabokat. ( Tiszta ideg voltam, szóval majdnem földhöz csapkodtam.) Aztán eszembe sem jutott visszacsiszolni... ráfújtam megint a festékkel és csókolom.

    Ha lefújom az alkatrészt, és várok picit, majd elmozdítom, akkor a papírra lefolyt fölös festékbe nem ragad bele, így és nem szárad hozzá a papír amikor szedném fel, a rászáradt papír meg ugye leszedni az előző réteget/rétegeket, szinte mindig. Szóval én elmozgatom 1-2 alkalommal mielőtt teljesen megszárad, sőt an hogy miután már nem folyik, átrakom a nagyobb darabokat a satupadra. Kisebbeknél amik az élükön érintkeznek a talajjal mert pl. L alakú, azzal nem jó mert lejön az éléről a festék, ezek maradnak a papíron. Ez sem az igazi, de jobb módszer.

    Persze gyakorolni kell. :K
    Mondjuk fújásban szar vagyok. Ráadásul a második festékspray úgy kezdte hogy felrázom, leszedem a kupakot és lejött a szórófej is... :((( ... remek kezdet volt. Valamint ez a vacak, ha már alig van benne, nem lehet vele döntötten fújni, mert olyankor csak a gáz jön. Szóval szenvedtem vele rendesen. De legalább lett egy kis tapasztalatom.

    Bari:
    :R
    Így javasolták hogy elég ez a festék alapozónak is, csak én béna vagyok és az alapozó réteg is jó vastag lett.

    Megbombázlak kérdésekkel, ha már szóba került a lakk:

    A felületet te hogyan készíted elő? Én lecsiszoltam amennyire bírtam, aztán ruhára nitró és jó alaposan letörölgettem a szennyeződésektől. Megszáradt, aztán kapta a festéket.

    A lakk az hogyan védi a felületet? Megkeményedik és ütés és karcállóbb lesz? Hozzáköt a festékhez? Nem fog maga a lakk lepattogzani? Vagy előtte kell valamit csinálni a festékes felülettel? :F
    Azt komolyan írtad hogy 1-1,5 hét a száradási ideje? :Y

    Ha 30 perc után tapintásszáraz a lakk, utána meddig kell óvni portól hogy az ne száradjon rá? Mert a garázsban mindig van por, a kertben meg légmozgás ráfújja, szóval nem nagyon van olyan hely ahol portalan környezetben tudnám tartani.

    A lakkozás után még le kell csiszolni? Miért? Most akkor lecsiszolom róla a ráfújt lakkot? Mivel? Hogyan? Ezt nem igazán értem.

    Ez a vízbázisú lakk nem jön le, ha majd később aktív használatban letörölgetem vizes ruhával, vagy rajta tartom a kezem és megizzad?
    Mennyire lesz csúszós?

    Árban 1200Ft körül még beleférne, ha valóban sokat jelent tartósság szempontjából.
    Mindenképpen matt.

    Hmmm most nem értelek, ha nem ecsettel viszem fel, akkor spray kialakításút kell keresnem a lakkból, nem? Ilyen elektronos festékszóróról még nem is halottam, nem láttam, tuti nem tudok ilyenhez hozzáférni. :(

    Néztem már pár munkádat, nagyon durván tolod! Az egér is brutálisan jó lett! :C Fhú hát nekem soha nem lesz ilyen felszerelésem.

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák