Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    válasz Bari #38520 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm, na már majdnem mindent tudok! :R

    Most jövök a festékboltból, vettem még egy feketét (400ml-est mert ez 1000Ft, a 150-es meg 700 pénz), valamint az eladónak felvázolva helyzetet, a márkán belül, very well átlátszó lakk spray-t ajánlott! Van lakk spray! :Y Ez is 400ml, és ez is 1000Ft. Az van ráírva hogy acryl ,színtelen, fényes, fedőlakk, és ugyanúgy amire jó fém, fa, alu, üveg, kő, stb. mint a festékje.
    Azt mondta, úgy kell cselekednem, hogy matt felületnél csak ráfújom a lakkot, nem kell csiszolni/polírozni előtte, a ráfújás pedig permetezős legyen, egy réteget inkább úgy alakítsak ki hogy finom mozdulatokkal permetezősen éppen csak ráfújok, és így többször végigmegyek a felületen. Vékonyan vigyem fel, és nem kell csiszolnom 2 lakkréteg között, de várjak 1-2 napot míg teljesen kiszárad, két réteg között, különben leszedheti az eddigi festékrétegeket! Meg persze a lakkozás előtt a festés is kapjon 1-2 nap száradási időt. Mivel polirozva ez kifényesedik, nem akarom polirozni csak annyira éppen hogy sima legyen, esetleges porszemcséket leszedni. Így elvileg és szerinte is, nem fog csillogni. Ő is legalább 2 réteget ajánlott. Ehhez a végső finom csiszoláshoz hoztam egy csiszolópapírt, a legfinomabbat ami volt, azt mondta ez a 2000-est közelíti. Tényleg nagyon finom, ez van a hátuljára írva: 3M, 401Q imperial wetordry paper a wt., on41, 2000 .
    Ja és mondta hogy ezt a végső polirozást vizesen végezzem, csiszolópapírt vízbe mártogatom és úgy, majd ha kész leöblítem a felületet.

    Szóval lefestem ami hiányzik, aztán meg lakkozom a többit, csak előtte letörölgetem tiszta ruhával a felületeket. Lakk száradásához azt mondta az eladó hogy tehetem napra, árnyékra, mindegy, csak a 40 fokot nem szereti. Akasszam fel valahova míg szárat. Ezt még meg is tudom tenni, vannak itthon elektromos fali 220V vezetékek, ezeket áthúzva egy-egy furaton fel tudom lógatni, nem hiszem hogy baj lenne velük mert szigeteltek, nem karcolják össze. :)

    Kérdésem mindenkihez:
    Hogyan akasszam ki és mikor? Lefújom, várok hogy tapintásszáraz legyen, majd másik oldala a felületnek, lefújom, megvárom és így akasszam ki? Mert ha kapásból kiakasztom, és ott kezdem el lefújni amikor lóg merőlegesen, félek hogy megfolyna a lakk. Mit tegyek? :F
    Ja és a végső vizes polírozás előtt szerintetek mennyi időt hagyjak száradásnak, ami nem túl kevés és nem túl sok hanem pont jó kb.?

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák