Új hozzászólás Aktív témák

  • Sandormaster

    aktív tag

    Hy all!

    Most jutott eszembe van nekem is ebbe a topikba való anyagom, így hát megosztom veletek :D
    Szóval volt egy frankó kis AGP-s Excalibur 9600-om, zsír egy kari volt, csak történt egyszer hogy az általam gyártott futófény egy vezetéke hozzáért az egyik tranyóhoz így az némi füst keretében kilehelte lelkét :DDD A kártya pedig nem adott képet :( Ezután teljesen nyugodtan besétáltam az első elektronikai üzletbe hogy ugyan adjanak már nekem egy ilyen falya kis smd tranyót. A kedves eladó természetesen kiröhögött hogy ilyet ők nem árulnak és nem is lehet kapni.
    Na de sebaj nem olyan fából faragtak hogy feladjam, hazabattyogtam megfogtam a pákát, előkaptam egy BC182-es tranzisztort és felpakoltam a kártyára :D Az eredmény így nézett ki:
    Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
    Ezek után majd 1 hónapig ment a gép, semmi hiba nem volt, egyedül amíg a Windows be nem töltődött volt egy két képhiba de utána minden ok volt.
    Persze nem bírtam ki hogy ezt is el ne tüntessem, ezért szétkaptam egy régi tápom amiből kiszedtem egy másik tranyót, felpakoltam de mivel nagyon melegedett kapott egy méretes kis bordát is maga mellé:
    Kép 4
    Kép 5
    Kép 6
    Kép 7
    Végül pedig az uccsó képen látszik a bűnös futófény is.
    A kártya még fél évig ment tökéletesen, semmi hiba nem volt, viszont egy nagy hévvel elkövetett gépszerelés következtében, a kábelek közé beakadó hűtőborda tövestől kitépte szegény hűtendő alanyát. Sajnos további forrasztgatás már nem volt hatásos, a vezetősávok teljesen lejöttek :O De fél évig nem kellett vidkarit vennem szal gányolás rulezz. :C

Új hozzászólás Aktív témák