Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Ide is berakom, csak úgy okulásból. Végre tegnap életre kelt a gépezet. Basszus ennyit még nem szívtam alaplapcserével. Majd egy óra volt a teljes művelet. :D

    Kezdődött azzal, hogy elfogyott a hűtőpasztám (amire úgy emlékeztem, hogy bőven van még). Szerencsére aprón tudtam vadászni, és vettem egy 10-es kiszerelést (plusz egy nap).

    Folytatódott azzal, hogy a Mugen 2 lefogatója nem passzol a P8Z77-I hátuljára, mert szépen rácsücsül vagy 4-5 chip-re és az NB bordájának műanyag pöcökjére (itt azért egy kicsit elöntötte a az ideg az agyamat, mert egy hűtőcsere már nem fért volna bele). Sajnos most flexelés nem jöhetett szóba, pedig akkor aztán tényleg ON-topik lett volna a szerelésem. Szerencsére találtam régebbi szerelésekből kimaradt "X" alakú backplate-et, azzal meg tudtam oldani a dolgot úgy, mint a képen is látható, tehát a gyári backplat-re fekszik fel, és meghúzás után (köszönhetően a vastag szivacs rétegnek) szépen felfekszik a sarkoknál is a lapra.

    A szívás után, na mondom végre berakhatom a lapot. Egen ám, de a már eleve a házban lévő alaplaptartó csavarok közül, csak kettő volt jó (a régi csavarjaimhoz valók), de ez az alaplap két saját "egyedi" csavarral is rendelkezik, melyekhez természetesen már más fajta alaplaptartó csavar kellett. Így a már két saját csavarral berögzített lapot szedhettem ki és kereshettem olyan alaplaptartókat, amik nagyobb belső menettel rendelkeznek (szerencsére ez is volt, csak időbe tellett előbányászni).

    Miután ezen nehézségeken túljutottam, kiderült, hogy ezen a lapon annyival közelebb lesz a Mugen a táp aljához, hogy az eddig jól bevált "berakom az alaplapot hűtőstül a könnyebb szerelhetőség miatt, majd mellette becsúsztatom a tápot" módszer itt kudarcra van ítélve (valószínűleg ha nem vagyok itt már sík ideg észrevettem volna ezt előbb is). Szóval szedhettem ki ismét a lapot, betettem a tápot a helyére, majd újra beraktam az alaplapot.

    Végül jöhetett a kábelezés. Na ezzel már nem volt gond, lévén elég nagy hely van a jelenlegi ideiglenes házban (Fractal Core 1000), mindössze annyi a gubanc, hogy nem tudtam szépen elrendezni a belsőt. De lévén úgy is házcsere lesz hamarosan, valamint ekkora elfogyott a türelmem, ez most annyira nem zavar. :B

Új hozzászólás Aktív témák