Új hozzászólás Aktív témák

  • AxBattler

    félisten

    Üdv!

    Most vettem egy Antec ISK600-as ITX-házat, még nem költöztem bele, csak szemrevételeztem, és rögtön feltűnt, hogy milyen széles, belül 25,5 cm a hely a két merevítőlemez között! Persze ez már a tesztekből feltűnhetett volna, de szöget ütött a fejembe egy dolog: némi moddinggal, és egy donor ház feláldozásával akár mATX alaplap számára is kompatibilissé lehetne tenni!

    Ezek jutottak eszembe:
    - Sok mATX lap nem használja ki a szabvány biztosította méreteket (24,4*24,4 cm), hanem annál rövidebb (pl. 24,4*17,4 cm).
    - Így megmarad a PCIE-csatik által biztosított bővíthetőség, mITX méretben, a hátsó tápcsatlakozó meg elférne a hátsó 120mm-es venti mellett, a PS/2-es alaplapi csati fölött.
    - Egy donor háznak kellene csak kivágni az alaplapi tálcáját, és vele együtt a hátlapi lemezt, majd ezt integrálni az Antec-be - utóbbinak elég a hátlapot megvágni, az alsó lemezhez meg hozzá lehetne csavarozni, némi rezgéscsillapítással.

    Kérdezném, hogy ez szerintetek kivitelezhető?
    Dremel-en, fúrón kívül kell hozzá más komolyabb szerszám?
    Mennyire számít "nagy" munkának, hány munkaóra kell hozzá, egy kezdő bele merjen fogni?

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Új hozzászólás Aktív témák