Új hozzászólás Aktív témák

  • kmisi99

    addikt

    Sziasztok, némi segítségre tanácsra van szükségem. Adott egy L alakú ülő garnitúra. Na most a kisebbik része kezdi megadni magát. Úgy néz ki a felépítése, hogy egy vékony kis szar furnér lap, amin rajta van egy réteg szivacs, és a kárpit, a furnért pedig kb 30cm ként egy kereszt merevítő deszka tartja, de a furnér elöregedett, vagy elnedvesedett. (nagyon párás a lakás a kinti hideg miatt az ablakról folyik le a pára). És már a második helyen szakad be a furnér lap. Általában egy ponton történő nagy terheléstől, pl a ha rátérdelek. Nem vagyok pehely könnyű de gondolom ennyit kellene bírnia.

    Így nézett ki az első nagy beszakadás.

    Ezt így orvosoltam

    De nem akarom fémmel, és deszkával végig aggatni az alját, mert az súlyban is nagy lenne, és lehet akkor meg már az is szerkezeti terhelés lenne.

    Csináltam egy borzasztóan részletes mérnöki műszaki rajzot az L alakú ülő garnitúráról.

    A képen pirossal jelöltem a már meglévő kereszt tartó deszkákat, és kékkel jelöltem az új deszkák helyét. Kétféle variációt találtam ki. Az első jobbnak tűnik, így ránézésre és kivitelezni is talán könnyebb lenne, bár kegyetlen nehéz volt befúrni a 2. képen lévő csavarokat a kereszt tartó deszkába, mert ugye szögben tartottam a csavarozót. Ti mit gondoltok, vagy mit javasoltok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák