Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Sokimm #54111 üzenetére

    PC --> TV kikapcsolással variáltam én is, mert a Panasonic plazmákon hihetetlen módon nincs egy normális No Signal automatikus leállítás betervezve.

    Úgyhogy a rendszer teszteléséhez fogtam egy szétszedhető hosszabbítót, amiből kivezettem két szál vezetéken egy megszakítást, arra kötöttem egy 12 V-os relét, zsugorcsövezve. Számítógép a fal túloldalán van (zajtalanítás miatt).

    Később jutott eszembe, végleges megoldás lehetne egy ilyen:

    Ebből láttam a Sparban olyat, ami csavaros rögzítésű, tehát könnyen szétszedhetőnek tűnik. Például kiveszem belőle a kapcsolót, helyette építeném be a relét. 12V bontható csatlakozáshoz vannak ilyenek.

    Csak még várok egy ilyen bistabil relére, amivel a monitort lehetne ki-be kapcsolni:

    https://www.aliexpress.com/item/-/32262423011.html

    De ez is külön történet, hogy egy TV van beállítva monitornak is, ami pont nem úgy működik, ahogy jó lenne, ezért kellene még a bistabil relé. Ez egy GND-re záró nyomógombbal működtethető, így épp beleillik a rendszerbe, egy meglévő gombsoros kezelőegységhez, amivel HDD-t is tudok indítani, illetve magát a fal túloldalán lévő számítógépet is.

    A TV csak öntartó relére van kötve, mert azt általában csak egyszer kell este indítani. Utána leálláskor (elalváskor) elejt a relé, így másnap már eleve nem indul, a gép bekapcsolásakor.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák