Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz Essejó #65311 üzenetére

    Ok. :) Amiket kiiktattam, kiiktatok, azokat bekötjük az egyik oldalra, a másik oldalon csak a vezeték marad. Jelenleg utoljára a biztositék kiiktatása volt az utolsó, amit hallottam, hogy hatása van (az erősitőn belül a hangkimenet biztositékai), előtte szintén a hangoldalon az erősitőn belül a vezetékek cseréje hozott változást, az erősitő panelje és az erősitő hangszóró csatlakozó aljzatai közötti vezetékekről van szó.
    Egyébként egy aránylag kezdő, egy éve hifiző ember vagyok, egy tapasztalt fórumtárs segitségével épitettem ki a rendszert, most finomitom.
    Eddigi tapasztalat, hpogy minden, ami a hang útjában van az erősitő és a hangszóró között, befolyásolja a hangot. Nem szerencsés össze görcsölni a vezetéket, de a csatlakozókat ki akarom iktatni, ez egy kényszermegoldás.
    Az is lehet, hogy nem fogok hallható javulást tapasztalni, s ez igaz lehet a hangváltó paneljére is, ebben az esetben vissza forrasztok mindent, de hajt a kiváncsiság. Nem lesz egyszerű, mert a Jantzen tekercsek, kondik, ellenállások az eredeti alkatrészek helyén nem nagyon férnek. A hangváltóval annyi a tervem, hogy az alkatrészek kötési sorrendje természetesen megmarad, viszont az alkatrészek lábai lesznek össze forrasztva, és az alkatrészek egy falapra lesznek rögzitve. Sajnos úgy néz ki, hogy mindez Decemberre tolódik, akkor megyek haza, de beszámolok majd offban ennek eredményéról is. Teszem hozzá mindehhez, hogy nem vagyok elektronikai szakember, semmilyen ilyen irányú végzettségem nincs, csak a változásokat figyelem a rendszeren. Hogy dobozon belül, meg a háttérben milyen gányolás lesz, nem érdekel, ha a hang tovább fog javulni.
    Barret001: Nem hiszek az elvadult hifisták tapasztalásában, csak a magam tapasztalatai érdekelnek. Elolvasom őket, de pl a szin nem befolyásol semmit, a vezeték szigetelése viszont igen, nem mindegy, melyiknek mekkora a dielektromossági tényezője. (azt, hogy a fehér pvc szigetelés jobb, mint a fekete pvc, vagy az átlátszó pvc...nos ezt nincs módom kipróbálni, igy meghagyom a baromságnak vélt dolgok között).
    Sándor -P20-: szép munka :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák