Új hozzászólás Aktív témák

  • Na most már jól bekavartok nekem :D

    Első lépésként akkor veszek bele 9Ah akkut, az még módosítás nélkül belefér. Ezután többek között az itt fellelhető táblázat és leírások alapján megpróbálom kitalálni hogy mivel tud majd többet az UPS 9Ah, avagy 18Ah akkuval, megadott terhelésen. Közbe hőmérséklet mérés is, mert most ebben az állapotban egy kis ventilátorral a hotspot 45fokos a burkolaton át mérve, ami közvetlen méréssel se lehet több 55-60foknál - hűtés nélkül 80fokos volt. Ha ez alacsonyabbra változik a csere után a 9Ah akkuval úgy megy tovább, ha ugyanazt találom akkor gondolkodok majd nagyobb akkuval de csak a következő cserénél.

    Különben nem vagyok a nagy akku ellen de itt már azt is számításba kell venni hogy egy csere a kicsiből is már 14-20ezer, a nagyból meg mindjárt 40ezer mert ugye kettő darab kell és ha FIAMM márkában gondolkodok akkor ez ilyen borsos. Az is szempont hogy a 18Ah akkuval ez a szünetmentes már tovább fog menni mint mellette a jóval fejlettebb és kifinomultabb SmartUPS amibe szintén 2db de "csak" 12Ah egység való. Ennek viszont már annyiból nincs értelme hogy ha láthatóan nagy áramszünet jön úgy is leállok.

    A SmartUPS-be jelenleg Genesis márkájú akku van és viszonylag fiatal, 2éves. Ha erre a márkára állok át, akkor a költségek ugyan lefaraghatók, de még így is 25ezer egy pár 18Ah szinten. Viszont van a CSB amire sokat nem adtam meg nem is ismerem, de mivel még megvan az APC gyári pakkja most egy kis nézelődéssel kiderült hogy az is CSB és azért ment 7-8évet, tehát garantáltan megy 5évet ha nem qrvultak el közben. Viszont ez kissé drágább mint a Genesis, de nem annyira mint a FIAMM.

    Alternatív verzió lenne még a 12Ah akkura állás, mert úgy mindkét UPS-be van egyformán akku, de akkor az MGE szünetmentest vagy át kell alakítani hogy beleférjen, vagy a tetejére szerkeszteni valami kulturáltabb formában. Elképzelhető hogy ismét hűteni kell, ha a 9Ah akkuval a jelenlegitől alacsonyabb hőfokot sikerül kimutatni. De ami egyre valószínűbb hogy erről a szünetmentesről részben le fogok épülni, és veszek egy harmadik vonal-interaktív egységet, és a fontosabb dolgokat arra kötöm, ezen csak a világítás marad meg, arra meg lehet untig elég a 9Ah is.

    Mindenkinek köszi a válaszokat, ha valahol elakadtam majd még jelentkezek ;]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák