Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz mrfire #71621 üzenetére

    Nálam van egy 2cm-es szintkülönbség a két panel illesztésénél.

    A lényeget szemlélteti, a valóság azért kicsit rosszabb (szét tart össze tart, a középső szoba fél méterrel hosszabb, mint a másik. tehát az előszoba 110-150cm széles sarkok 88/92 fok stb.

    Fő fal van ott a két szoba között végig, ahol poblémát okoz az a előszoba / folyosó.
    A korrekt megoldás az lett volna, hogy az előszoba alacsonyabb, 5m-es szakaszát megemelni 2cmel + hozzá a két félszobát is... Na ezt nem akartam. (a projekt az előszoba padló csere volt szőnyegről lamináltra, 1-2 nap alatt).
    40 évig fel se tűnt a szintkülönbség, mert kb. 1m-en 2cm lejtéssel intézték el gyárilag. Az a sárga PVC volt rajta, illetve van most is. Arra tettem 4mm-es XPS-t és lamináltat. Úgy, hogy párhuzamosan futnak a "törésvonallal". Jut kb. 6db padló illesztés (14cm-enként) arra az 1m-re, így simán le tudja követni a padló.
    2 éve raktam le és semmi baja azóta. Nem jött szét, nem recseg, nem huppog.

    Szobáknál a küszöböket felszedtem (az asszony akarta, engem nem zavartak). Az árkot a küszöb helyén X darab laminált darabbal +1-2-3 réteg alátét XPS-el szinteztem ki. Minden ajtóban egy szintben van a padló szintje. Ez inkább mázli, hogy a lejtős részen nincs nyílászáró, csak egy cipőtartó komód.

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák