Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Bile Demon #74741 üzenetére

    :C
    A vasbetongerendáknak már a puszta súlyától is összeroskadna a ballonok fém kerete. Ha meg még rá is állunk mint teraszra... :N

    Az eredeti terv az volt, hogy az egészet körbeveszem azzal a zöld hullámos polikarbonát lemezzel, ami már mögötte is kilátszik és betemetem az egész kócerájt, de csak a ballonok tetejéig (azokra nem pakolnék semmit, mert ha üresek, összeroskadhatnak). Aztán eszembe jutott, hogy ha valamit alakítani/javítani kell, majd megint áshatok.

    Úgyhogy most az a koncepció, hogy nem temetem be, hanem a ballonok mellé (a csövektől balra) egy kisebb (max. 0,5-1 m² alapterületű) betonalapra egy 1 méter magas pillért építek (néminemű oldalirányú földtartással), amire csillagszerűen fa gerendákat támasztok ki a tartályokon túli rézsű irányában (a gerendák tehát ezen a "központi" pilléren és a rézsűn támaszkodnak sugár irányban a ballonok fölött), amiket aztán hajópadlóval burkolok, így a ballonok terhelése nélkül is lehetne fölöttük mászkálni, napozni, sziesztázni, sörözni. Maga a rézsű viszont még mindig probléma, mert nagy terhelésre (és egy eső általi elázás esetén) az is beomolhat, betemetve és maga alá gyűrve a ballonokat és a csövezést (bár utóbbi nem lenne nagy baj, csak ha valamit javítani kell, megint áshatok). Sőt, ha a ballonok adott pillanatban üresek és nincsenek a csövek irányából is megtámasztva, akkor ez a "földcsuszamlás" akár el is mozdíthatja őket, ami viszont összetörheti a csövezést.

    Ha pedig nem temetem be az egészet, akkor a fagyásvédelem továbbra sincs megoldva. És ha egy nagy eső után a ballonok kiöntenek, akkor meg a fent említett fa padlózat ázhat szét.

    #74743 Barret001
    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák