Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Van itt valaki, aki nagyon jól tud forrasztani és emberi árat kérne érte? Segítségre lenne szükségem. Sem a tudásom, sem a felszerelésem nincs meg egy összetört Bosch akksis fúróm megjavításához. Amikor eltört a fúró háza (leejtettem elég magasról, a burkolat pedig ketté tört az akksi felett), akkor 3 vezeték kiszakadt a nyákról és nagyon kis helyre kellene ezeket visszaforrasztani, ami messze túl mutat rajtam minden téren. Emellett a megvilágító LED kábelei is kiszakadtak, de ennek a megjavítása nem érdekel különösképpen.

    Már megvettem az új burkolatot, szóval ha ez a 3 forrasztás sikeres lenne, akkor lényegében újra használható lenne a gép (legalábbis reményeim szerint, mert más sérülést nem látok rajta). Van egy másik ugyanilyen gépem is, amiről a kábel-sorrendet stb.-t le lehet puskázni (ha a lenti kép kevés), tehát nagy agyalásra elvileg nincs szükség, csak a forrasztás elvégzésére. A képen a sárga trutyiban végződő zöld, piros, citromsárga kábelek visszaforrasztásáról lenne szó. A fehér, ha jól emlékszem a helyén maradt, de ezt most csak így fejből írom nem vagyok a műhely közelében. Biztosat majd csak akkor tudok írni, ha újra kézbe veszem a maradványokat. A képen természetesen az ép gép nyákja látható.

    Ha valaki tud segíteni az írjon már rám. Az emberi árat pedig úgy értem, hogy 14.000 Ft volt a gép kofferral, töltővel, mindennel együtt, szóval csak egy ezzel arányos javítási költség az ami belefér. Egyéb esetben inkább kukázom az egészet, mert még a postaköltséggel is kell számolnom...

Új hozzászólás Aktív témák