Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz PROTRON #78132 üzenetére

    Én a ház körül nagyon sokat dolgozom a Parkside ütvecsavarozójával, de gipszkartonozásra nem ajánlom, lemezprofilba kiemelten nem!

    Persze lehet, hogy a Parkside a gyagyi (vagy én nem tudom használni) de lemezprofilba kartonozáskor a következők a problémák:
    - Az ütvecsavarozó hex gyorscsatlakozója nem tengelyirányú terhelésre van kitalálva, tehát az előtolást annyira nem szereti. Amíg a csavar a fába belekap oké, de egy lemeznél már tovább és nagyobb erővel kell tolni, hogy elkapja.
    - A legnagyobb erőre a fenti ponttól van szükség, amíg a kúpos rész feltágítja a furatot. Utána viszont "megszalad" mert megszűnik a nyomatékigény (ellenben egy cserépléces szerkezetnél, ahol csak növekszik a nyomatékigény ahogy egyre hosszabb a csavar felsúrlódó hossza). Amikor az ütőmű nem dolgozik, olyankor túl nagy a fordulat, könnyű utána áthajtani a kartonon a csavart. Ezen lehet, hogy segítene egy gk-csavar behajtó bit, amin van mélységhatároló. Vettem is egyet, tavasszal ki lesz próbálva.
    - Nem utolsó sorban lemezprofilhoz eleget tud egy kicsi akkus csavarozó is, ami olcsóbb, és kattogtatás nélkül dolgozik.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák