Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Véreshurka #5937 üzenetére

    a válaszom óta klikkelgettem kicsit, és ez nézett ki jónak:
    [link]
    ugyanitt van 2U és 4U-s is. a chenbro is gyárt szerver házat, kinek mi az igénye.
    az a gond az 1U-s házzal, hogy 44mm a hivatalos magassága. vagyis nagyjából 40mm-es ventiket lehet bele rakni, azt meg akár 8000-en is pörgetni kell, hogy átfújja a szükséges mennyiségű levegőt.
    a 3U-s ház annyival jobb, hogy abba nagyobb venti fér, kisebb fordulattal. ha ezt összehozod egy rendesebb pwm vezérléssel, akkor elérheted, hogy pihenős módban csendes lesz. ha meghajtod, ez is sivítani fog szerintem, de nem annyira.
    a másik gond, hogy az ilyen 20-30k közötti házakban fém van, oszt jónapot. az pedig mindig zörög. a 60 rugó körüli Grandiában gumis rezgéscsillapítás van a diszkeknek, más rendes házakban rezgésmentesített ventilátor felfogatás, stb. stb.

    tartok tőle, egyszer-kétszer zsákutcába kell futni, mire az ember eltalálja, hogy a kínálatból az igényeihez mi passzol és/vagy az igényeiből mit hajlandó engedni :)

    a konkrét kérdésedre válaszolva: ezt a gembird házat, amit itt fent linkeltem, még nem láttam közelről, de lehet, hogy kipróbálom. Grandia gd08b-t láttam, azt tudom úgy ajánlani, hogy kettő már van belőle itthon, tehát saját kezű tapasztalás után.

    de nem kell aggódni, a supermicro szerint egy rendes szerver ház, ismétlem: ház ára 300 ezer forint fölött van... :)

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák