Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz I'am Dony #31163 üzenetére

    Nem hitetlenkedünk, hanem nem hallunk különbséget. És azért linkelünk be méréseket, mert azok egybe vágnak azzal, amit nem hallunk. És talán joggal várhatom el, ha valaki beígért kapásból 5 linket, akkor legalább egyet be is tart belőle.

    De ha visszaolvasod a házimozi fórumokat, akkor nem fogsz mást találni, mint szubjektív vagy tekintélyelvű (harminc éve ezt csinálom, jobban kell tudnom mint neked) hozzászólásokat.
    Ugyanakkor objektív, mérésekkel alátámasztott hozzászólások is mindig ugyanabban a témákban születnek: jól megépített HDMI és tápkábelek esetén a drágák nem tudnak többet. A hangfal és IC kábelek esetén már van mérhető különbség, de ott is előre tervezhető, hogy milyen kábelt kell használni, aminél jobb már nem fog hallható változást hozni (azaz maximum műszerrel lehet majd differenciát mérni).

    Abban igazatok van, hogy el kellene dönteni, hogy ezek a fórumok az audiofil hívőknek, vagy a racionális felhasználóknak szóljanak és annak megfelelően módosítani a szabályzatot. Mert ahogy én látom jelenleg, a kábelhívőknek sokkal inkább a hifi/sztereó topikban kellene reprezentálni magukat. Vagy kellene egy tudományos/ténylegesen szakmai házimozi fórum is.

Új hozzászólás Aktív témák