Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz BBéci #37977 üzenetére

    Hú, köszi az észrevételt!
    Miért van az, hogy itt a sub kategóriába csak Y-osok vannak?
    Akkor milyen kellene ehhez?

    Átpréseltem magam a cikken, köszönöm!
    Nem mondom, hogy nem voltak kínai részek benne.
    Nem világos, hogy ezt a sokféle beállítást nekem kell megcsinálni vagy a beméréskor ezek mind meghatározásra kerülnek? Sose csináltam még bemérést és amíg meg nem jönnek a dobozok nem is tudom kipróbálni sajnos, de már kíváncsi vagyok rá. Illetve remélem ér valamit a YPAO R.S.C. funkciója is.

    A sub leírásában az áll amúgy, hogy elvileg az ideális helye a sarokban lenne, de legalább fal közelében. 2 helyet tudok majd leginkább próbálgatni, remélem valamelyik beválik majd. Ehhez, illetve az egész rendszert tesztelő hanghoz van valami javasolt referencia teszt hang, amivel érdemes lepróbálni a sub és hsz-eket?

    Illetve a pontok, amiket nem értek az útmutató beállításoknál:
    6. A mélynyomó hátulján állítsd a vágási frekvenciát a maximumra, vagy kapcsold ki. A vágási frekvenciákat majd az erősítő menüjében állítod.
    Oké, ezt meg tudom csinálni, de ha az erősítő állítja ezt, akkor magyarán a subon ez le van tiltva. Akkor miért nem mindegy, hogy hol áll?

    10. Az erősítő menüjében állítsd a felüláteresztő szűrőt (High Pass Filter = HPF) (vagy vágási frekvenciát) az összes hangsugárzónál legalább 10 vagy 15 Hz-cel a specifikációjukban megadott érték fölé. Ha nem tudod mennyi ez az érték, akkor az útmutató elején lévő táblázat alapján meghatározható.

    Tűzetesen átnéztem a yamaha user manualját és sehol nem ír ilyenről.
    Egyedül a specifikációban ír fix értékeket:
    Filter Characteristics
    (fc=40/60/80/90/100/110/120/160/200 Hz)
    • H.P.F. (Front, Center, Surround, Surround Back) 12 dB/oct.
    • L.P.F. (Subwoofer) 24 dB/oct.
    De hogy hol lehet állítani szűrőket, arról nincs szó. De ha tudnám is, megnéztem a Zensor manualját is, ahol szintén nem írja, hogy mennyi a "specifikációjában megadott érték", tehát nem tudom mihez képest mit és hol állítsak majd át....

    11. Az erősítő menüjében állítsd a mélynyomó aluláteresztő szűrőt 120 Hz-re.
    Ugyanúgy nem tudom, mint fentebb.

    12. Ha az erősítőd nem engedi az egyes hangsugárzóid vágási frekvenciájának állítását,
    Szűrőt se enged állítani vagy nem tudom hol...

    akkor állítsd a szűrőket (felül áteresztő/alul áteresztő) valahova 80 és 120 Hz közé, a hangsugárzóid mélyfrekvenciás visszaadási képességeinek megfelelően.
    Ez lehet ez a katalógusadat? Bass Reflex Tuning Frequency [Hz]: Z5:44Hz, Z1: 51,5Hz?

    Ha nem tudod mennyi ez az érték, akkor az útmutató elején lévő táblázat alapján meghatározható.

    14. Futtasd le a kalibráló programot. Az Audyssey kalibrációs program akkor adja a legjobb eredményt, ha több hallgatási pozícióban is lefuttatjuk.
    Audyssey nem lesz, de gondolom az mindegy. Szóval a fő kérdés, hogy ezek a kalibrációk ezeket mindet beállítják maguktól is vagy csak távolságot érzékelnek és dB-t állítanak?

Új hozzászólás Aktív témák