Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz doit #49976 üzenetére

    A széltében való elrendezés több ok miatt ront:

    -A frontokat biztosan nem tudod annyira kijjebb húzni a faltól, mint fordított esetben, ez beszakadásokat fog jelenteni a mélytartomány tetején, ill. ugyanebben a tartományban a torzítás megsokszorozódását. Részben kezelhető a frontok mögötti falra szélessávú elnyelővel (~10cm vtg) Ill. a színpadmélység sem lesz olyan jó, mint egyébként.
    - Az erőteljesen aszimmetrikus elrendezés (egyik oldalt fal, másikon nyitott tér) miatt a sarokba tett front döngeni fog, ill. a színpadkép (szeparáltság) sem lesz olyan jó, mint lehetne. A sarki front elsődleges visszaverődési helyéhez lehetőség van valami vastag, bársony alapú függönyt tenned nagyon sűrűn hullámoztatva, tehát legalább elhelyezési hossz x3 anyaghossz, ez részben csökkenti a színpadképi problémát.
    - A legnagyobb probléma az, hogy a hátsó fal nagyon közel lesz a hallgatási helyhez, ez egyrészt a surround teret, a "buborék hatást" csökkenti erőteljesen, és ez a csökkentett térhatás is maximum 1 hallgatási pozícióban élvezhető. A magasak korai visszaverődései miatt "katyvasz" hangzást okoz, ill. nagyon nagy mély-kiemelést és torzítás okoz. Ez részben kezelhető minél vastagabb és minél nagyobb felületet fedő szélessávú csillapító panellel, nyilván a mélyek problémája kevésbé.

    Nem akarlak elkedvetleníteni, én is ilyen helyiségben, elrendezésben moziztam egy évvel ezelőttig. Tudomásul kell venni, hogy a helyiség korlátai miatt közel sem lesz tökéletes, de élvezhető mozi alakítható ki.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák