Új hozzászólás Aktív témák

  • Quetz

    őstag

    válasz mettek #52651 üzenetére

    A REW X-Y beállítható tartományban pásztázza a frekvenciákat (frequency sweep). A mintavételek száma konfigurálható, és látszik is, hogy a számuk emelésével nő a mérési idő hossza.
    Az Audyssey ugyanilyen frequency sweep-t csinál, csak a REW-hez képest sokkal kevesebb mintavétellel. A hab a tortán, hogy a mélynyomókra ugyanazt a 20Hz-20kHz mérőjelet küldi, mint au összes többi hangszóróra, csak a szubok végfoka rendelkezik egy low pass filterrel, és kiszűri a mérőhangok nagy részét.

    Megnéztem a mérési képeidet, ami nem derült ki belőlük, hogy összelőtted-e a szubok időzítését, hogy legoptimálisabb frekvencia átmenetet kapd? A REW-ben most már van egy alignment tool, azzal igen jó pontossággal tudod modellezni a késleltetési beállítások hatását.

    Az Audyssey lehet, hogy nem rendelkezik olyan felhasználóbarát felülettel mint a Dirac, de azért alkalmatlannak nem nevezném. Tény, hogy a mélynyomó - más hangfalak átmenetének összehangolásában nem jeleskedik, de ez Dirac esetében sem garantált. Meg kellene mérni.

Új hozzászólás Aktív témák