Új hozzászólás Aktív témák

  • Enrico77

    csendes tag

    Sziasztok,
    a tanácsotokat szeretném kérni az alábbi rendszer esetén:helyiség:
    - egy ameriaki konyhás, L-alakú nappali, ahol a házimozis rész a kisebb (18 m2) részen van.
    - JMLab Focal Chorus hangfal szett (Front: 714 s, Center CC 700 s, hátulra 706 s, mélynyomó SW 700 V)
    - erősítő: Marantz SR 4500 (van ehhez egy DVD lejátszóm is, de nem használom)
    - TV: Samsung UE55RU7402UXXH

    A cél az lenne, hogy ha lehet ebből hozzam ki a maximumot, szinte 100%-ban filmnézésre használjuk, főleg Netflix, néha torrentról letöltött film is előfordul. A TV-t az erősítővel optikai káblellel kötöttem össze (nem tudom mennyire számít).
    A rendszer szól, de nem érzem a nagyon jó 5.1-es hangzást. (Persze sokkal jobban szól, mint a TV, de pl. sztereóban a két 714-es önmagában szebben szól, mint az 5.1)

    A szoba akusztikája nem tökéletes (egy skiccet mellékelek a szobáról), a hátsó hangfalakat sem tudom ideálisan elhelyezni, csak a falra vannak téve konzolra hely hiányában, illetve ha előrébb húznám a kanapét, akkor a gyerekek folyton a kanapé mögött bújkálnának, amit nem szeretnék.
    Érdemes egyáltalán jobb hangzást elvárnom a rendszertől az adott elemek esetén (nem tudom a Netflix filmek 5.1-es hangja mennyire szab határt az élvezetnek), vagy tudtok ajánlani valami hardweres változtatást, ami anyagilag nem túl húzós (az erősítőm már vagy 15 éves biztos van, esetleg egy használt, de jobb minőségű csere, max 50-70 e Ft-ért?).Válaszotok előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák