Új hozzászólás Aktív témák

  • TonTomika

    aktív tag

    Sziasztok!

    Most költöztem egy albérletbe a párommal és szeretnék venni egy jó hangrendszert a nappaliba.

    Elég sokféle variáció van a terítéken, nem tudom mit tegyek. :) Alapvetően a külön erősítő + állóhangfalak híve vagyok, de erre sajnos a lakásban nagyon nincsen hely. A TV körül lenne, de a számítógépemre is szeretném rákötni, vagy mint BT hangszóró vagy kábelen. Itt fontos, hogy valamilyen szinten legyen egy kevés térhangzás, hogy ne legyen túlságosan zavaró a hangfalnak háttal ülni.

    A TV-re HDMI-n van kötve egy raspberry, azon szoktunk Plex-szel házimozizni. A TV-n (Panasonic ST60) van optikai, koax, jack kiemnet is a hangnak.

    Igények:
    - lehetőleg legyen bluetooth / airplay / spotify / hálózati opció
    - szép, tiszta, dinamikus hangzás. Inkább zenehallgatásra, esti tévézésre lesz használva.
    - helytakarékos kiépítés
    - 2.1-es külön mélynyomós rendszer, de 5.1 is szóba jöhet
    - szép, letisztult design

    A szoba mérete: 21nm.
    Keret: max 150 000 Ft

    1. opció:
    BOSE Companion 50
    Egy Companion 5-öt hallottam már élőben, annak nagyon tetszett a hangminősége. Sima hangszóróért kicsit sokat kérnek el érte, de a jó hang mellett még nagyon jó a dizájn is, kevés helyet foglal, van benne erő is.

    Hátrányai: Csak jack-en fogadja az audiójelet, csak kábeles távirányító, nincs wireless funkció.

    2. opció:
    Klipsch R-4B Soundbar
    Elég jókat írnak róla, kíváncsi lennék a hangminőségére. Nyilván nem összehasonlítható egy jó komponens rendszerrel, de hátha megfelel a hangminősége számomra.

    Előny, hogy most 40 ezerrel olcsóbb a listaárnál, minden wireless funkció megvan benne, kevés helyet foglal, szép.

    Hátrány lehet: kérdéses hangminőség, nincs DTS kódolás (kell ez nekem egyáltalán? :) )

    3. opció:
    Yamaha R-N301 + Klipsch R-15M
    Ez tetszene a legjobban, az erősítő éppen befér a médiaszekrénybe, bár ~3cm marad a tető és az erősítő között, a széleken 5-5mm a hátoldal is félig burkolt, félnék nagyon, hogy megfő az erősítő. Nem tudom mennyire nagy ezeknek a modern erősítőknek a hőtermelése. Elég neki ekkora hely? :)

    Előny, hogy szép dísze lenne a szobának, nagyon tetszik a Klipsch aranyszínű membránnal ellátott hangfala, illetve a klasszikus erősítőkre hajazó kinézet. Hatalmas előny a Spotify integráció és az airplay, hálózati médialejátszás stb.

    Hátrány: hangminőség, lehet kevésnek találnám zenéhez a teljesítményt subwoofer nélkül. Találtam hozzá csatlakoztatható mélynyomót, további plusz 60 ezer forintért, Így viszont 210k lenne a szett, a mélynyomót később venném meg hozzá. További hátrány a helyigénye, illetve az ára.

    +1 opció:
    5.1-es rendszereket nem nézegettem, de ajánlhattok, ha van olyan, ami inkább zenére és kevésbé filmre van kihegyezve. Esetleg ezt néztem még ami lehetne, de ez is drágább: HARMAN KARDON AVR-161S + HKTS 9. Szélességben még pont befér, felette valamivel több hely maradna, mint a Yamahánál.

    Mi a véleményetek? Melyik megoldást válasszam? Milyen más opciók lehetnek, amikre nem gondoltam?

    A válaszokat előre is köszönöm.

    A soundbarért ne üvöltsétek le a fejemet, tudom, hogy nem fog hifi minőségű zenét adni, de hátha elég. Vásárlás előtt mindenképpen elmennék kipróbálni. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák