Új hozzászólás Aktív témák

  • Blas109

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz:

    Szoba: Költözés lesz szóval nem tudom pontosan, de 20-30 nm-nél biztos nem lesz nagyobb, "probléma" inkább ott lehet hogy a setup körül 3 irányba van fal, de a 4. irányba elnyúlik a szoba.
    TV: LG CX
    Hang: Microlab solo 6c (ezt váltanám le)
    Forrás: streaming, Plexen keresztül a letöltött tartalmak
    egyéb: PS5

    A kérdésem az lenne, hogy kb 250.000 ft-ig mit lenne érdemes venni/épiteni leginkább filmezésre, sorozatokhoz. Nincs bajom a Microlab hangjával, de idegesitő hogy külön kell ki-be kapcsolgatni és kipróbálnám milyen a térhangzás, mennyit ad az élményhez.

    Samsung HW-Q930B
    Ez jött szembe velem, a tesztek alapján nagyon meggyőző (rtings.com-nál kategóriagyőztes), jól hangzik hogy van Atmos, plafonról pattintott hang is (soundbarban és a satellitekben is van felfelé irányitott hangszóró) de pár ismerős által le lettem torkolva, hogy ennél sokkal sokkal jobb hangzást tudnék elérni normál erősitő+hangfalakkal, ráadásul ez a pattintott hang kb nem ér semmit.

    Kérdések:
    1. Mi a véleményetek, tényleg akkora a különbség az ilyen satellites soundbarok és normál hi-fi között, ebben az árkategóriában?
    2. Milyen setupot tudnátok ajánlani ami jobb mint a linkelt soundbar ezért a pénzért?
    3. A tvvel nagyon meg vagyok elégedve, ami zavaró hogy van olyan hangformátum amit nem kezel (DTS asszem) és bizonyos esetekben a Plex emiatt macerás. A soundbar tud kb minden formátumot, de a tv elvileg nem tud sima passtrought sem a nem támogatott formátumokból. Ilyenkor van valami alternativ megoldás, vagy ez bukó és nem segit a soundbar?

    Előre is köszi a segitséget!

Új hozzászólás Aktív témák