Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Quetz #79104 üzenetére

    Házimozi erősítőknél szerintem ez teljesen eltér, teljesen máshogy működnek a DAC és hangfeldolgozás tekintetében mint a sztereo erősítők, ahola Pure direct rajongó táborral van ellátva. Itt egy esetleges Dolby Atmos hanganyagot kapnak vagy / és 2 subot helyezel melléjük bármiféle bemérés nélkül is eltér a Subtartomány kezelésük , a hangképük, amik gyárilag be vannak paraméterezve ,DSP nélkül, lásd Denon vs Marantz, Yamaha
    .Írtad hogy mindegyik erősítő összesimítja a két Subot a front szekcióva mert ez a feladatuk hát nem ez sajnos nem így van ezt nem tudják megoldani jól.
    Nálam a Denon talán a legszarabb munkát végezte a marantznál a Cinema 60 hoz megvettem a speckó mikrofont és a szoftvert is kb adtam egy pofont a szarnak, kidobott pénz volt.
    Azonos hanganyag ( értsd film) meghallgatásával pusztán az alap DTS - HD vagy True HD hangsávval manuálisan beálított távolságokkal teljesen eltérő hangképet mutat szinte mindegyik erősítő.
    Erre amúgy pont te is rávilágítottál egyszer egy Marantz és Denon összehasonlítás linkjével amiben látszott hogy a Marantz direkt más hangképet dekódol, módosít ez eredményezi a Marantz hangzást.
    Ez nem csak vakteszten derül ki, hanem akár olyan emberek is rámutatnak erre akik életükben nem voltak moziban.
    Kb 20 ember fordult meg nálam az utóbbi 1 évben erősítőt venni ,teszteltek, hallgattak nem egy volt aki tapasztalt volt és olyan aki amatőr.
    Nem vagyok hívő, én mérnök ember vagyok, nem hiszek a kábelekben de abban igen hogy eltérő hardverek összesége egy erősítőn belül( hangfeldogozás,DAC, hangkeverés, gyári mérnöki / szoftveres beállítás) eltérő hangszíntartományt okoz.
    A bemérés ezt segíti tökéletesíteni és megtalálni mmidenkinek a megfelelőt de nem lehet azonosra összehozni egy 7.1 csatornás lekeverést még azonos rendszeren sem még márkán belül sem mindíg.
    Pont ezért, mert halottam Tudom hogy az Arcam, Yamaha, Anthem számomra meg itt jó pár embernek jobban tetsző hangzást mutat mint egy átlagos Denon bármit is mutatnak a Chartok. ettől fügetlenül lehet másnak az a jó, meg mint írtam én 4000 fölött nem jártam még Denonokkal ezért ezt fentartással érdemes kezelni.
    Sőt az STR 790 Sony ami legolcsóbb belépő erősítő a piacon is sok tekintetben mozira nekem jobban tetszik mint egy olcsóbb régebbi alsó közép Denon.Sajnos ez van ezen nem tudok változtatni és nem fogom magam nyugtatni, hogy a chartok ezt mutatják, ha közben meg rosszul vagyok attól amit hallok. Mondom ezt úgy hogy most egy Kb 150 ezer forintos erősítőt használok nagy megelégedéssel.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák