Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz Gombinyó #108001 üzenetére

    Azért belőtt rendszert még ne cserélj rá, :) ilyen szintű integrációval még nagyon friss fejlesztés. Az irány amerre tart, nem mellékesen az integrált lejátszók frontendtől teljesen eltérő külalakjának és kezelésének kiiktatása stb miatt nagyon ígéretes. A BD menü az alap Kodi része is lesz a jövőben, legalábbis elvben.

    Ha gyártói szemmel nézem, a nagynevű vasak egyik legfontosabb része (volt?) az egyszerűség és BD menü kezelés, emiatt szorulnak abba a környezetbe, ahova. Bizonyos szint (egyéni elvárás) felett az EVR hátrányát (gyárilag rossz beállítását!) semmilyen hardverrel, házzal, kialakítással vagy szoftverrel nem lehet helyettesíteni. Mondjuk már az is nagy előrelépés lenne, ha a 2-8k eurós lejátszót hozzáigazítanák a megjelenítő képességeihez, színteréhez, de többnyire ez is elmarad.

    Ezzel vagy hasonló fejlesztéssel lehetne a gyári készülékek egyszerűségét az otthonokba vinni, ezen felül olyan képminőségük lehetne, mint egy 20x kevesebbe kerülő DIY HTPC-nek. ;] ;] Többek között hangra is vonatkozik, azonban ez a kérdés sokkal bonyolultabb, Win7-től Sever 11-ig szerelik mindennel ezeket, tápokról nem beszélve, mely egy rosszul szoftverezett alapot is tud szebb színben mutatni.

    Ha a képet nézed, van az a megjelenítő ahol egy általános driver+EVR (ami esetleg hozzá sincs lőve a vetítőhöz) egyszerűen akkora hátrányban van tömörített YCC 4:2:0 >> 4:4:4 nagyításban, ne adj isten kalibrált proji színei/3DLUT>>RGB korrekcióval szemben, hogy nincs az a varázslat amivel kompenzálnád, tehát a 2-8e eurós lejátszó kullog az így szerelt rendszered ellenében, ami akár 10-20x kevesebbe került.

    No, nem fosom tovább a szót, lényeg hogy hasonszőrű szoftverrel, ami késznek, nagyrészt bugmentesnek tekinthető lehetne merészebb áron forgalmazni valóban jó minőségű HE lejátszókat, melyeket kezelni is egyszerű. Másik oldal is jól jár, aki háta közepére nem kívánta a bütykölést. Ha kiforr és tudja mire szolgálnak a szűrők, renderer beállításai, töredék idővel építkezik, lesz kiváló forrása.

Új hozzászólás Aktív témák