Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz Ed Parker #12797 üzenetére

    Nah,innentől sztem nem ilyen egyszerű.
    Minden kábel, erősítő,hangfal bevisz bizonyos tartományokban bizonyos torzításokat. Egy része jó a fülnek, másik része meg nem. Akármilyen anyagból csinálhatod, akkoris lesz.

    Torzítás én fogalmam szerint az a differencia, hogy az elem után mennyivel kapsz mást,mint ami bement. Ez lehet fülnek kellemes, és kellemetlen. Lásd csöveset sokan szereti, miközben 0.1-1% nagyságrendű torzítást okoz. Ugyanakkor a visszacsatolt erősítő kapcsolások meg 0.01%ra l tudják vinni a torzítást, mégis gyakran zeneietlennek mondják.

    Tudtommal még mindig a hangfalak-még a legjobbak is- viszik be a legtöbb százalékos torzítást (1-5% körül), mégis a legoclsóbb hangfallal is lehet zenét hallgatni. Mert olyan fajta torzításokat csinálnak, ami nem bánt. általában..

    Egyszer láttam egy videot, hogyan torzul el a membrán sugárirányú rezgések hatására. Hullámzik. Merevebb membrán magasabb felhangokat okoz, torzitásokat,stb.. "pontosabb lesz" Ez izlés dolga. Nem minőségi dolog. Fülesekben pl olyan vékonyka, puha membránt használnak,csoda,h kijön hang belőle.

    Mindenkinek más az izlése, és másképp konvertáljuk a dobhártya jelét agyunk irányába.

    [ Szerkesztve ]

    eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Új hozzászólás Aktív témák